Política

Una seixantena d'artistes i entitats socials demanen a Tura que deixi en llibertat l'anarquista en vaga de fam

Entre els signants també hi ha el diputat d'ERC Joan Tardà. Amadeu Casellas no menja des de fa 95 dies i està ingressat a l'hospital penitenciari de Terrassa

Un total de 57 cantants, escriptors, actors, cineastes, representants d'entitats socials i periodistes han signat un manifest enviat aquest dimarts al departament de Justícia per demanar l'excarceració d'Amadeu Casellas, l'anarquista del Baix Llobregat que fa 95 dies que està en vaga de fam. En la llista de signants hi destaca també el nom d'un polític, el partit del qual forma part del govern de la Generalitat. El republicà Joan Tardà, diputat al Congrés per ERC, és un dels firmants de la petició.

El text ha estat adreçat a la socialista Montserrat Tura, consellera de Justícia, i a Albert Batlle, secretari de Serveis Penitenciaris i Rehabilitació.

Els signants volen recordar als "màxims responsables" del departament de Justícia i de la secretaria de Serveis Penitenciaris "la greu situació en què es troba Amadeu Casellas Ramon, empresonat al centre penitenciari de Quatre Camins i actualment ingressat en l’unitat hospitalària penitenciària de l’Hospital de Terrassa. Afegeixen que ja fa més de 95 dies que fa vaga de fam i demanen "una ràpida solució favorable a la dignitat del pres".

Adverteixen de les "extremes circumstàncies personals en què es troba Amadeu Casellas que, sense delictes de sang, porta més de 23 anys empresonat".

Pels autors del text, "és impensable que això pugui estar succeint a Catalunya al segle XXI", ja que entenen que "no es pot permetre una mort indigna sense, almenys, alçar la veu i escriure aquestes paraules". "Parlem de vida o mort", sentencien.

Amb aquests arguments, s'adhereixen a la sol·licitud de llibertat immediata per a Amadeu Casellas "si més no per raons humanitàries".

Entre els signants, a més de Joan Tardà, hi ha els cantants Gerard Quintana, Manu Chao, Natxo Tarrés i Francesc Ribera, Titot, el cineasta Antonio Chavarrías, l'escriptor Matthew Tree, el promotor cultural Jordi Gratacós i la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, Eva Fernández, entre d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tot recordant

Fèlix Goñi i Roura, l’inici de Terra Lliure

àsia

Els sondejos a peu d’urna a l’Índia pronostiquen un triomf de Modi

barcelona
política

Puigdemont exalça la feina feta per l’exili per poder aprovar l’amnistia

barcelona
àfrica

Sud-àfrica posa fi a tres dècades de domini del partit de Mandela

Barcelona
política

Illa es confessa “molt tranquil” sobre les negociacions postelectorals

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu insisteix que no hi haurà un alto el foc permanent fins que Hamàs hagi estat destruït

barcelona
política

ERC diu que ja negocia el referèndum i Junts li pica el crostó

barcelona
amèrica del nord

Mèxic arriba a les urnes després d’una campanya amb 34 candidats assassinats

barcelona
política

L’ANC culmina la renovació de la cúpula, que presidirà Lluís Llach

barcelona