Política

Mas frena Ignasi Guardans i li adverteix que CiU sospesa presentar "un altre perfil" a les europees

L'eurodiputat de CiU, Ignasi Guardans, va reunir-se aquest dilluns a Barcelona amb el líder de la federació, Artur Mas, per demanar-li repetir com a candidat en les eleccions europees del juny que ve. Mas, però, va advertir-li que el partit està sospesant la possibilitat de rellevar-lo per "un altre perfil", segons l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

Guardans li va reivindicar la feina feta al Parlament Europeu i li va recordar que en les europees la llista de CiU també depèn dels vots de la resta de l'Estat i que ell és un polític molt conegut fora de Catalunya. L'eurodiputat va reclamar a Mas que prengui una decisió abans no acabi l'any.

L'eurodiputat també va demanar a Mas que resolgui al més aviat possible si CiU repetirà la candidatura conjunta de Galeuscat, amb el Partit Nacionalista Basc i el Bloc Nacionalista Gallec, o si aquest cop apostarà per una llista alternativa formada per partits dels Països Catalans. Guardans va assegurar a Mas que en aquesta legislatura a Estrasburg ha actuat com el partit li va encarregar que fes quan el va presentar a les anteriors eleccions europees.

Lluita amb López-Tena
La reunió d'aquest dilluns entre Mas i Guardans va ser decebedora per a l'eurodiputat, que esperava poder anunciar aquest dimarts que repetiria com a candidat. L'origen dels seus problemes és en el seu perfil, considerat poc sobiranista pel pinyol d'Artur Mas a CDC. Aquest nucli del partit prefereix Alfons López-Tena, president del Cercle d'Estudis Sobiranistes i independentista declarat, per representar CiU a Europa.

En declaracions a un grup de periodistes catalans que visiten Brussel·les aquesta setmana, Guardans ha admès obertament que es postula com a candidat tot i que "hi ha una altra persona interessada a ocupar la candidatura", i ha recordat que "la decisió s'ha de prendre abans de final d'any". Sense esmentar en cap moment López-Tena, ha advertit que la tria no es limitarà a les eleccions europees, sinó que el partit "enviarà un missatge o un altre a la societat i mostrarà quina serà la seva orientació ideològica en els propers anys".

No a la fórmula Puigcercós
Pel que fa a la fórmula que ha de triar CiU per presentar-se a aquestes eleccions, Guardans s'ha mostrat contrari a repetir amb el PNB i el BNG a Galeuscat, ja que entén que "desmobilitza l'electorat d'UDC" perquè els democristians no tindrien cap representant a la llista amb possibilitats d'obtenir un escó.

L'eurodidputat tampoc aprova la proposta del president d'ERC, Joan Puigcercós, que busca una candidatura unitària dels catalans. "Al Parlament Europeu s'hi debaten més coses que les qüestions nacionalistes, i cap país normal utilitza aquesta fórmula, no sé per què ho hem de fer nosaltres".

 



 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.