Política

El govern espanyol fitxa Ignasi Guardans

L'encara eurodiputat de CiU Ignasi Guardans, defenestrat per Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) com a candidat a les eleccions europees del dia 7 de juny a favor de Ramon Tremosa, ha decidit acceptar l'oferta de la nova ministra de Cultura del govern Zapatero, Ángeles González-Sinde, de dirigir l'Institut de Cinematografia i de les Arts Audiovisuals. La decisió està presa i així ho va fer saber aquest diumenge a la nit al líder de CiU, Artur Mas. El nomenament es podria fer oficial, segons fonts de la Moncloa, en el pròxim consell de ministres del dia 24.

Guardans ha comentat la decisió al seu blog, en què assegura que ha "rebut i acceptat una proposta de gran confiança i responsabilitat" i que espera "correspondre a la confiança" de González-Sinde i del mateix Zapatero. Guardans espera "no molestar ningú amb aquest pas", cosa que "lamentaria" si passés. També remarca que li "costa" entendre que "qui acceptaria sense problemes la meva incorporació com a directiu a una multinacional nord-americana pugui criticar-me si decideixo acceptar un encàrrec apassionant de servei públic i a favor dels interessos generals". L'encara eurodiputat assegura que, quan renunciï a la seva acta al Parlament Europeu, deixarà "automàticament qualsevol càrrec a CDC".

L'aposta de CDC per Tremosa va ser molt mal rebuda per l'encara eurodiputat, que ha criticat la decisió i, fins i tot, ha arribat a atacar directament el nou candidat europeu qüestionant el seu perfil.

Guardans coneix un dels temes que González-Sinde ha anunciat que vol treballar a fons dins el sector de l'audiovisual i els continguts digitals, com és la pirateria audiovisual. De fet, el convergent coneix bé el sector, ja que tant al Congrés de Diputats com al Parlament Europeu ha format part de les comissions que han elaborat diverses normatives com ara la llei de foment de la cinematografia, la directiva de mitjans audiovisuals i el programa europeu Media. Durant la seva etapa com a diputat del Congrés, va ser un dels impulsors de la subcomissió parlamentària per a la lluita contra la pirateria en la propietat intel·lectual, de la qual va ser membre i coautor de l'informe final. Al Parlament Europeu, entre d'altres activitats, ha format part com a convidat del grup de treball de la Comissió Europea sobre la transició digital en l'exhibició i distribució cinematogràfica. Guardans substituirà al càrrec Fernando Lara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tot recordant

Fèlix Goñi i Roura, l’inici de Terra Lliure

àsia

Els sondejos a peu d’urna a l’Índia pronostiquen un triomf de Modi

barcelona
política

Puigdemont exalça la feina feta per l’exili per poder aprovar l’amnistia

barcelona
àfrica

Sud-àfrica posa fi a tres dècades de domini del partit de Mandela

Barcelona
política

Illa es confessa “molt tranquil” sobre les negociacions postelectorals

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu insisteix que no hi haurà un alto el foc permanent fins que Hamàs hagi estat destruït

barcelona
política

ERC diu que ja negocia el referèndum i Junts li pica el crostó

barcelona
amèrica del nord

Mèxic arriba a les urnes després d’una campanya amb 34 candidats assassinats

barcelona
política

L’ANC culmina la renovació de la cúpula, que presidirà Lluís Llach

barcelona