Política

CiU descarta pactar amb el PP després de les eleccions generals

El portaveu parlamentari de CiU, Felip Puig, ha descartat pactar amb el PP després de les pròximes eleccions generals i ha apostat per un canvi en el govern de la Generalitat si el PSOE necessita els convergents per governar a Madrid, aspiració que considera "lògica".

En declaracions a Ràdio 4, Puig ha subratllat que amb els populars no es pot pactar "per la seva actitud cap a Catalunya, cap a l'Estatut i cap a les nostres ambicions nacionals".

Respecte al PSOE, el portaveu de CiU assegura que el seu partit està disposat a negociar, encara que ha matisat que el valor de la federació seria "molt reduït" si accepten un acord a Madrid però permeten "que se'ns arraconi en l'oposició guanyant les eleccions a Catalunya".

Parlar després dels comicis
Puig, però, ha deixat clar que els pactes s'han de parlar després de les eleccions, però veu necessari que CiU no aporti més confusió, com fan altres partits polítics, que es presenten a les eleccions parlant d'equidistància i després acaben pactant sempre amb els mateixos.

Respecte a la presumpta crisi de CiU, Puig ha remarcat que almenys el grup parlamentari "ha funcionat amb una perfecta coordinació", fet que "algun analista i fins i tot alguns d'Unió" se n'han sorprès, i ha reiterat que aquest "bon clima" desmenteix alguns tòpics.

La ruptura de CiU
En referència a una possible ruptura de la federació, Puig ha afirmat que alguns sectors d'Unió "podrien voler provar sort" en solitari, sobretot després d'unes eleccions amb 920 llistes i "920 possibilitats d'una certa fricció", però ha considerat que CiU anteposarà les prioritats de projecte polític de país "per sobre de les nostres petites o legítimes aspiracions més partidistes".

El convergent opina que la continuïtat és ara molt important en un moment en que existeix la possibilitat "d'equilibrar de nou, decidir i orientar la política espanyola" per aconseguir el mateix efecte en la política catalana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.