Política

El Front Polisari carrega contra el rei del Marroc

Qualifica de “declaració de guerra” que reivindiqués el Sàhara Occidental

El Front Polisario sahrauí va qualificar ahir de “declaració de guerra” i de “greu amenaça” a la seguretat i l'estabilitat de la regió i als esforços internacionals de pau el discurs que va pronunciar a la vigília el rei del Marroc, Mohamed VI, amb motiu del 35 aniversari de la Marxa Verda. El monarca va advertir que el Marroc “no tolerarà cap violació, alteració o qüestionament de la marroquinitat” de la part del Sàhara Occidental a l'est del mur militar marroquí, una zona que controla per mitjà de les armes el Polisario. El mur de sorra, d'uns 2.700 kilòmetres de longitud, el va erigir a la dècada dels vuitanta el Marroc, que controla el nord i l'oest del territori, mentre que el Polisario en domina l'est, la zona fronterera amb Algèria i Mauritània. Durant el discurs a la nació, Mohamed VI va llançar dures crítiques al Front Polisario i a Algèria, als quals va responsabilitzar de l'actual bloqueig de les negociacions sobre l'excolònia espanyola.

Represa de les converses

Totes dues parts tenen previst retrobar-se avui i demà en una “reunió informal” sota els auspicis de l'ONU a Manhasset (EUA) amb l'objectiu de tornar a la taula de negociacions i reprendre les converses oficials, paralitzades des del 2008.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.