Política

Més de 3.000 simpatitzants entren al campament de protesta sahrauí d'Al-Aaiun

Els combois que s'han dirigit al campament de resistència instal·lat als afores de la ciutat, han aconseguit entrar-hi sense incidències

Hores abans, però, la policia havia tancat l'accés i això ha desencadenat enfrontaments en diversos punts de la ciutat

En les últimes hores “gairebé 3.700” simpatitzants que es dirigien en comboi des d'Al-Aaiun al campament de resistència instal·lat als afores de la ciutat han aconseguit entrar-hi sense que durant el trajecte s'hagin registrat noves incidències, ha informat Brahim Ahmed, representant del comitè d'organització del campament.

“Hi han entrat i n'han sortit tant nens que van a estudiar com adults”, ha relatat Ahmed, qui ha celebrat que les forces marroquines hagin permès finalment la lliure entrada i sortida del centre d'acampada.

Hores abans, però, la policia havia tancat l'accés. Això ha desencadenat enfrontaments tant en aquest punt com en altres de la ciutat . Dos dels ferits més greus, negociadors del campament, han hagut de rebre atenció hospitalària, però Ahmed ha comentat que es recuperen favorablement.

El representant del comitè d'organització del campament, ha volgut expressar, tot i això, la por que “pugui haver-hi un enfrontament”, malgrat que l'entrada en el campament ha estat pacífica.

Alhora preveu que durant tota la nit la gent estarà entrant i sortint del recinte.

“Hi haurà enfrontaments però mai abandonarem el campament fins a arribar a una solució final”, ha subratllat Ahmed, qui ha atribuït el canvi d'actitud de les forces marroquines a la pressió de “la premsa espanyola, els mitjans audiovisuals i els mitjans escrits, que han jugat el rol exacte en el moment necessari, i els contactes del Front Polisario”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.