Política

El Polisario confirma la mort de dotze saharauís

Un veí d'Al-Aaiun, Brahim Ahmed, assegura un mínim de 16 militars i 12 policies marroquins morts durant els disturbis

El govern del Marroc assegura que la mort dels sahrauís és “pura propaganda” d'una ONG pro Polisario

  • Conseqüència dels disturbis a la ciutat d'Al-Aaiun EFE.
  • Video: Imatges d'Al-Aaiun

El Polisario ha assegurat aquest dilluns que són dotze els morts durant l'operació de les forces marroquines per desmantellar el campament de protesta sahrauí de Gdaim Iziko , a prop de l'Al-Aaiun, i fins i tot ha donat alguns noms concrets: Abdel Fatah Baganna , Babi el Gargan, morts, i Mbeirkat Khaled o Uld el Jalil, ferits.

Un veí d'Al-Aaiun, Brahim Ahmed, ha assegurat també un mínim de 16 militars i 12 policies marroquins morts durant els disturbis. “Continuen els enfrontaments i han armat als colons”, ha indicat. Els manifestants, que han pres el centre d'Al-Aaiun enarborant banderes sahrauís, haurien incendiat dues gasolineres i la majoria dels edificis oficials, incloses les seus de la ràdio i la televisió pública marroquina, segons els sahrauís.

La xifra de morts entre els sahrauís és més confusa, però Ahmed ha assegurat haver vist ell mateix un adolescent mort a la ciutat d'Aaiun. “Hi ha un adolescent de 14 anys mort per trets de l'Exèrcit. Tenia un orifici de bala a la cara”, a explicat Ahmed. A més, diverses fonts parlen d'entre set i dotze morts durant l'assalt al campament de protesta.

Per l'altra banda, l'agencia oficial MAP ha anunciat que quatre agents de les forces de l'ordre marroquines han mort i almenys 70 persones han resultat ferides durant l'operació de desmantellament que ha durat menys d'una hora.

Mentrestant, des de la delegació del govern marroquí a Al-Aaiun ha assegurat que la notícia sobre els sahrauís morts és “pura propaganda” d'una ONG pro Polisario, ja que els noms i cognoms dels ciutadans presumptament morts en el desallotjament del campament “són completament ficticis i no existeixen”.

En canvi, aquestes fonts han explicat que durant la intervenció un gendarme i un bomber han estat “colpejats fins a la mort” quan intentaven apagar un incendi declarat en una de les haimes del campament.

Fonts sahrauís han assegurat que les protestes per la intervenció contra el campament de protesta d'Al-Aaiun s'estan reproduint també en Esmar i Bojador, les altres dues ciutats més importants del Sàhara Occidental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.