Política

El Polisario denuncia “una barbàrie” al campament d'Al-Aaiun

El ministre d'Exteriors sahrauí, Mohamed Uld Salek,ha demanat una intervenció urgent del Consell de Seguretat de l'ONU per “posar fi a aquest crim”

El dirigent sahrauí ha assenyalat que l'atac “ha estat premeditat” i ha denunciat que les autoritats marroquines “han actuat amb total impunitat”

  • Imatge d'un campament sahrauí ACN.
  • Video: Imatges d'Al-Aaiun

El ministre d'Exteriors sahrauí, Mohamed Uld Salek, ha denunciat aquest dilluns un “acte de barbàrie” de les forces de seguretat marroquines, que han entrat per la força en el campament de protesta de Gdaim Izik , i ha demanat una intervenció urgent del Consell de Seguretat de l'ONU per “posar fi a aquest crim”.

Salek ha indicat que la direcció del Front Polisario es troba reunida en aquests moments per avaluar la situació i decidir si cancel·la o no la seva participació en la negociació informal amb el Marroc prevista per avui mateix a Nova York.

“El Front Polisario i el govern de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) condemnen enèrgicament aquest acte de barbàrie i insten al Consell de Seguretat de l'ONU a assumir plenament les seves responsabilitats i fer tot el possible per posar fi a aquest crim “, ha afirmat.

El dirigent sahrauí ha fet una crida a les associacions internacionals i a les organitzacions no governamentals per “ajudar els ocupants dels campaments, que fan front amb les mans nues a les forces especials marroquines”.

Uld Salek ha assenyalat que l'atac “ha estat premeditat” i ha denunciat que les autoritats marroquines “han actuat amb total impunitat” expulsant durant els últims dies a la premsa estrangera, als observadors i els parlamentaris que volien visitar el campament de protesta.

“No volien testimonis que donin compte de la brutalitat amb què s'han emprat contra els sahrauís, entre ells moltes dones, nens i ancians “, ha subratllat.

El ministre d'Exteriors ha demandat a França i als Estats Units que “utilitzin la seva influència sobre el Marroc per aturar la seva política repressiva contra les famílies sahrauís, que lluiten pacíficament pel seu dret a l'autodeterminació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
AFGANISTAN

Missió en marxa per repatriar els catalans morts i ferits en l’atac a Bamian

BARCELONA
política

La defensa de Wagensberg relliga el cas Tsunami amb l’espionatge amb Pegasus

barcelona
GUERRA A EUROPA

Ja són prop de 10.000 els evacuats al nord-est d’Ucraïna per l’avenç rus

BARCELONA
Xavier Vinyoles
Alcalde de Bescanó (ERC)

“Treballem en una xarxa de calor per a edificis públics i privats”

Bescanó

Del cel a l’infern de  Ciutadans

Banyoles
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont tot equiparant-lo a Feijóo i albira un tripartit

madrid
Afganistan

Maten tres turistes catalans en un atac a Bamian

Barcelona
Guerra a Gaza

En funcionament el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona