Política

El Polisario exigeix a la UE que freni la “carnisseria” contra els sahrauís

Mohammad Beissat critica el govern de Zapatero per “mirar cap a un altre costat”

Demana a Espanya “faci ús del seu pes polític, econòmic i diplomàtic per aturar aquesta matança”

El Front Polisario ha fet aquest dilluns una crida “urgent” a la UE perquè intervingui ràpidament davant del Marroc i freni “la carnisseria” contra la població civil sahrauí. A més, li ha demanat crear una comissió d'investigació per aclarir l'actuació de les forces de seguretat marroquines durant l'atac al campament sahrauí situat als afores de l'Al-Aaiun. “Si la UE no fa res, no es pot esperar que les autoritats sahrauís i el Front Polisario segueixin callats davant d'aquesta matança criminal contra població innocent”, ha advertit a Brussel·les el responsable d'Afers Internacionals del Polisario, Mohammad Beissat.

Beissat ha posat de relleu que la manifestació dels sahrauís ha estat “pacífica, civil i cívica” i confia que la UE no es converteixi amb el seu “silenci” amb “còmplice” del govern marroquí. “Ha estat un atac frontal i sagnant que ha causat desenes de ferits i un munt de morts”, ha denunciat.

El responsable del Polisario ha reclamat a les institucions europees que facin ús de la seva relació “privilegiada” amb el Marroc , primer receptor d'ajuda financera de la UE, per “salvar vides humanes innocents”.

D'altra banda, ha reconegut que el Front Polisario no està “gens satisfet” amb la resposta que ha donat el govern espanyol a aquesta crisi. “Legalment parlant, Espanya és la potència administradora d'aquest territori. Aquests morts tenen la nacionalitat espanyola”, ha recordat Beissat. Al seu parer, Espanya ha portat el Sàhara “a la situació on està” i el fet que sigui la força europea més propera, geogràfica, històrica i políticament al Marroc pot “evitar que el desastre sigui més ampli”. “Té la possibilitat i la capacitat de pressionar al Marroc i la UE perquè es faci alguna cosa”, ha insistit.

En la mateixa línia, ha dit que espera que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i la ministra d'Afers Exteriors, Trinidad Jiménez, facin gestions per evitar que la situació empitjori. “Espanya no pot seguir mirant cap a un altre costat. Que intervingui d'una vegada per totes i faci ús del seu pes polític, econòmic i diplomàtic per aturar aquesta matança”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.