Política

Trinidad Jiménez demana a l'ONU que intervingui al Sàhara Occidental

La ministra d'Exteriors diu que els fets d'Al-Aaiun “concerneixen a tota la comunitat internacional”

Confirma que els tres activistes espanyols que acampaven “estan bé”

La ministra d'Exteriors, Trinidad Jiménez, ha demanat que el Consell de Seguretat de l'ONU, que actualment presideix el Regne Unit “faci algun tipus de pronunciament” perquè els fets d'Al-Aaiun “no són un assumpte entre Espanya i el Marroc” sinó que “concerneix a tota la comunitat internacional”.

Des de la La Paz (Bolívia), on està de viatge oficial, ha recordat que l'Estat “forma part del grup d'amics del Sàhara, està en aquest procés d'acompanyament del diàleg” i espera que “situant el conflicte en aquest plànol” es pugui arribar a “algun tipus de resultat” que signifiqui trobar “solucions que puguin ser estables i d'estabilitat sobretot pels ciutadans que estan a Al-Aaiun”.

També ha fet una crida a la “contenció i la calma” al Marroc i al Front Polisari després del desallotjament a la força d'un campament sahrauí a Al-Aaiun. Ha assegurat que els tres activistes espanyols que acampaven “estan bé”. Si bé ha insistit que encara hi ha “molta confusió”, ha exposat que les informacions indiquen que hi ha quatre policies marroquins morts, així com diversos ferits d'ambdues parts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.