Política

Assange passa la primera nit en una presó britànica

El cofundador de Wikileaks s'entrega en una comissaria de Londres per fer front als càrrecs que li imputa la fiscalia sueca

El jutge manté l'arrest fins al 14 de desembre, data de la primera vista pel procés d'extradició

Mister Assange està bé”. Davant les dependències judicials de la City de Westminster, a Londres, Mark Stephens, advocat defensor i assessor legal de Julian Assange, cofundador de Wikileaks, va assegurar ahir a una munió de periodistes i centenars de simpatitzants de l'australià, que l'estat mental del seu client no s'ha vist afectat per la decisió del jutge de retenir-lo.

Assange romandrà sota custòdia policial fins al 14 de desembre, quan se celebri la primera de les vistes per decidir l'eventual extradició a Suècia, Estat que imputa a Assange un delicte d'abusos sexuals i una violació pels quals la policia el vol interrogar. Stephens, però, va anunciar que recorrerà contra la denegació de llibertat sota fiança. Assange, de 39 anys i a l'epicentre del terratrèmol informatiu i de la lluita per la llibertat d'expressió en què s'han convertit les filtracions de Wikileaks, es va presentar a les 09.30 hores a comissaria per respondre a l'ordre d'arrest europea cursada dilluns des d'Estocolm.

“Julian, t'estimem!”

Segons l'“estranya” acusació –en paraules de Stephens–, el periodista és sospitós de quatre delictes. El primer, de coerció il·legal la nit del 14 d'agost en la persona del testimoni anomenat senyoreta A. Assange hauria “utilitzat el pes del seu cos per subjectar-la d'un forma sexual”. El segon càrrec és per “abusos deshonestos”, també en la persona de la senyoreta A, amb la qual Assange hauria mantingut relacions sexuals completes sense ús de preservatius, tot i que la implicada l'hi havia demanat. El tercer càrrec, també amb la mateixa protagonista, és per “molèsties deliberades” d'una manera dissenyada “per violar la seva integritat sexual”. El quart, l'hauria presentat una segona dona, la senyoreta W, segons la qual el 17 d'agost Assange hi va mantenir relacions sexuals sense preservatiu “mentre dormia a la seva casa d'Estocolm”. Stephens va defensar la innocència del seu client.

Wikileaks continuarà difonent els cables al marge de la sort legal d'Assange, segons va informar la web. Durant el trasllat a unes altres dependències, dAssange va ser aclamat pels seus seguidors al crit de “Julian, t'estimem!”. El procés d'extradició es podria allargar fins a deu setmanes, o més si recorre al Suprem.

LA DATA

28.11.10
Wikileaks
filtra les primeres de les 250.000 notes confidencials d'ambaixades dels EUA al Departament d'Estat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

La policia entra en la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona
política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El CIS diu que el 44,5% d'enquestats volia que dimitís o hi hagués eleccions

barcelona
BLANES

La CUP reclama actuar amb urgència per protegir el delta de la Tordera

BLANES
estat espanyol

Feijoo acusa Sánchez d’haver pres el pèl als espanyols

Barcelona
política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona