Societat

Austràlia surt en defensa d'Assange

Assegura que l'únic responsable de les filtracions de Wikileaks són els EUA

El ministre d'Exteriors considera que la difusió dels documents confidencials posa en dubte l'eficàcia del sistema de seguretat nord-americà

Assange rep ajuda del consulat australià

El ministre d'Exteriors d'Austràlia, Kevin Rudd, ha afirmat aquest dimecres que Estats Units és el responsable de la divulgació dels documents confidencials a través de Wikileaks, no el fundador d'aquest portal, Julian Assange.

“El senyor Assange no és per ell mateix el responsable de la revelació no autoritzada de 250.000 documents de les comunicacions diplomàtiques dels EUA”, ha dit Rudd, que ha afegit, que l'únic responsable legal de les filtracions és el soldat nord-americà que suposadament va robar aquest material de la xarxa interna del departament d'Estat nord-americà.

Així, Rudd ha considerat que aquesta divulgació posa en dubte “l'eficàcia” del sistema de seguretat dels serveis d'Intel·ligència de Washington, especialment pel que fa a les comunicacions amb els seus diplomàtics de tot el món.

Rudd també ha anunciat que Austràlia proporcionarà assistència diplomàtica a Assange, després que el fundador de Wikileaks s'adrecés al consolat del país a Londres.

De fet, funcionaris australians han assistit Assange a l'audiència que s'ha fet dimarts a la capital britànica per a la lectura dels càrrecs que se li imputen. Més endavant, rebrà una carta amb instruccions. “Li donarem indicacions sobre com organitzarem les visites i altres tipus d'ajuda relacionats amb el seu benestar i els seus drets legals”, ha assenyalat Rudd.

Assange, de 39 anys, romandrà arrestat fins al 14 de desembre vinent, quan es farà una nova audiència per decidir la seva extradició a Suècia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Generalitat adjudica les obres de construcció del tercer CAP

Castelldefels
VIDRERES

Comencen les obres de millora de la seguretat viària a la C-63

VIDRERES
medi ambient

Catalunya té 122.460 cobertes i teulades de fibrociment, que equivalen a 40 km²

Barcelona
GIRONA

Presenten una edició de Temps de flors adaptada a l’estat de sequera

GIRONA
INSTITUCIONS

Accessos oberts al port de Barcelona per primer cop, durant tres dies

BARCELONA
ADMINISTRACIONS

Un paquet de projectes socials seran finançats amb 11,1 milions de la taxa turística a Barcelona

bARCELONA

La Setmana de l’Activitat Física i la Salut acaba amb més de 6000 participants

salt

Acaben les obres de substitució del col·lector a la riera d’Arbúcies

arbúcies
societat

Funcionaris de presons protesten per l’acord laboral amb quatre sindicats

Barcelona