Política

Pirates informàtics ataquen el web de MasterCard en suport a Wikileaks

Els hackers, autodenominat Anonymous, també agredeix la pàgina de la fiscalia sueca

MasterCard garanteix que l'atac no ha tingut “cap impacte” a les transaccions efectuades amb targetes de crèdit de la companyia

Un grup de pirates informàtics autodenominat Anonymous ha reivindicat un atac contra la pàgina web de MasterCard en represàlia per la decisió de la companyia financera de retirar els serveis que prestava al portal Wikileaks. El mateix grup de pirates informàtics seria el responsable d'un atac semblant a la fiscalia sueca, que va presentar els càrrecs per abusos sexuals contra el fundador de Wikileaks, Julian Assange.

“Ens satisfà informar-los que MasterCard ha caigut”, explica el grup a la seva pàgina de microblogging Twitter, segons recull la cadena BBC. El grup estaria vinculat amb el fòrum 4chan. MasterCard s'ha apressat a garantir que aquest atac no ha tingut “cap impacte” a les transaccions efectuades amb targetes de crèdit de la companyia i ha assegurat que la seva pàgina continua funcionant. “MasterCard està patint un intens trànsit a la seva pàgina corporativa externa, MasterCard.com, però continua sent accessible”, ha explicat un portaveu de l'empresa, Doyel Maitra, en declaracions a la BBC. Tot i això, ara mateix la pàgina continua sense funcionar.“Estem treballant per restaurar la velocitat normal del servei. No hi ha cap conseqüència per a l'ús de targetes per a transaccions segures dels posseïdors de MasterCard o Maestro”, ha assenyalat.

Atac a la fiscalia sueca

Mentrestant, la fiscalia sueca ja ha informat a la policia de l'atac sofert a la seva pàgina web. “Per descomptat, és fàcil pensar que té relació amb Wikileaks, però no ho podem confirmar”, ha explicat l'editor del web de la fiscalia, Fredrik Berg, en declaracions a Reuters.

Ara mateix el web és accessible, però s'ha mantingut caigut gran part de dimarts i en alguns moments de dimecres col·lapsada a causa d'un “atac per saturació”.

L'atac també ha estat reivindicat per Anonymous al Twitter d'Operation: Payback, Operació: Venjança, amb un missatge publicat fa 17 hores.

Anonymous ja havia atacat el banc suís que va congelar els comptes d'Assange i l'empresa PayPal, la qual també ha cancel·lat els serveis de transferències monetàries que prestava al portal de filtracions



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Junqueras deixa la presidència d’ERC però desitja tornar a liderar el partit

barcelona
polítiques

Junqueras deixarà la direcció d’ERC després del 9-J

barcelona

Mort per extenuació a Gaza

Barcelona
Marcel Comas
Cap de l’oposició a Montmeló (Canviem Montmeló)

“S’ha de poder fer més en salut, educació i habitatge”

Montmeló
Cristina Capó
Alcaldessa de Santa Pau (Units per Santa Pau-AM)

“Volem que el castell torni a ser el cor de Santa Pau”

Santa Pau
Estat Espanyol

Una comunitat de monges de Burgos abandona l’església catòlica

Barcelona
estats units

Biden i Trump acorden celebrar dos debats electorals televisats

barcelona
Països Baixos

L’extrema dreta arriba a un acord de coalició amb tres partits de centre i dreta

Barcelona
Suïssa

Condemnen un exministre gambià per crims contra la humanitat

barcelona