Política

Washington prepara la sortida immediata de Mubàrak

La Casa Blanca està discutint amb oficials egipcis una proposta perquè el mandatari dimiteixi

Milers d'egipcis fan nit a la plaça Tahrir del Caire per a la gran manifestació prevista per aquest divendres

L'administració Obama està discutint amb oficials egipcis una proposta perquè el president d'Egipte, Hosni Mubàrak, dimiteixi de manera immediata i cedeixi el poder a un govern de transició liderat pel vicepresident Omar Suleiman, amb el suport de l'exèrcit. Així ho avança el diari The New York Times citant fonts de l'administració nord-americana i diplomàtics àrabs.

Després de dos dies consecutius d'enfrontaments entre partidaris i detractors del mandatari, Washington vol donar un cop d'efecte i aconseguir una transició pacífica i ordenada a Egipte. La proposta de la Casa Blanca també contempla incloure membres de l'oposició en aquest govern transitori, incloent el moviment Germans Musulmans.

El govern de transició proposat per l'administració Obama estaria capitanejat pel vicepresident Omar Suleiman amb estreta col·laboració amb Sami Enan, cap de les Forces Armades d'Egipte. També hi tindria un paper important el ministre de Defensa egipci, Field Marshal Mohamed Tantawi, i membres de l'oposició.

Aquesta decisió arriba després que el poble egipci s'hagi negat a acceptar que Mubàrak es perpetri en el poder fins el mes de setembre, data prevista per a les eleccions presidencials al país. Així mateix, l'oposició també s'ha negat a negociar amb el govern fins que Mubàrak no abandoni el poder.

Un cop es formés un govern de transició, la idea és començar un procés de reforma constitucional. Mentrestant, milers d'egipcis fan nit a la plaça Tahrir del Caire la vigília de la gran manifestació prevista per aquest divendres per demanar, per onzè dia consecutiu, la dimissió de Mubàrak.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona