Política

La UE prepara una condemna de la situació egípcia

Els caps d'estat i de govern europeus defensen el dret del poble egipci a manifestar-se de forma “lliure i pacífica”

Rubalcaba defensa una transició democràtica “tan aviat com sigui possible”

Els caps d'estat i de govern europeus reunits aquest divendres a Brussel·les es disposen a adoptar un comunicat en què defensaran el dret del poble egipci a manifestar-se de forma “lliure i pacífica”, condemnaran en “els termes més enèrgics” l'escalada de violència als carrers i instaran al règim del president Hosni Mubarak a iniciar “una transició accelerada i ordenada”.

Així ho ha comunicat el vicepresident primer del govern, Alfredo Pérez Rubalcaba, que ha reclamat una transició a la democràcia a Egipte que es faci “tant aviat com sigui possible” i “sense violència”.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, ha instat a les autoritats egípcies a que, mentre no arrenqui la transició, “garanteixin els drets dels ciutadans egipcis” i també els dels corresponsals estrangers que cobreixen informativament les protestes ciutadanes en aquest país.

El portaveu de l'Executiu ha recordat que el govern espanyol ha fet arribar a les autoritats egípcies la seva “preocupació” per les agressions i el tracte que estan rebent els periodistes per part de grups violents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.