Duran i Lleida reclama a Rodríguez Zapatero que deixi de ser injust amb Catalunya i compleixi la llei i l'Estatut

Planteja la seva intervenció com una moció de censura al president de l'Estat

Duran i Lleida va criticar Rodríguez Zapatero per haver incomplert l'Estatut i va qüestionar la seva promesa d'acceptar l'Estatut que sortís de Catalunya. «Són cada vegada més els que pensen que no poden esperar res de la resta d'Espanya», va advertir Duran i Lleida, que va considerar que el retard de l'Estatut augmenta els moviments independentistes. Entre els incompliments de l'Estatut va destacar el del finançament i va reclamar que s'arribi a un acord. «L'Estatut és una llei i s'ha de complir, vostè va donar la paraula a Catalunya i ha faltat a la seva paraula», hi va afegir. També va denunciar que abans Catalunya era el motor de l'Estat espanyol i que ara és on es genera més atur.

Duran i Lleida va al·ludir a l'acord de traspàs de rodalies de fa uns dies i va criticar que s'hagi tardat un any i mig a redactar 59 línies. A més, va demanar un pla estatal d'inversió per a infraestructures, en què s'hauria de pensar en el corredor del Mediterrani.

En un moment del discurs, també es va adreçar al líder del PP, Mariano Rajoy, a qui va demanar que deixi d'utilitzar el finançament de Catalunya i la seva llengua per captar vots.

Duran i Lleida va començar la seva intervenció amb un balanç negatiu de l'economia espanyola, va criticar el retard del govern estatal en l'adopció de mesures per pal·liar la crisi i el fet de prendre-les sense tenir cap programa concret.

En la seva resposta, Rodríguez Zapatero va defensar que hi ha hagut «una especial sensibilitat cap a Catalunya» per resoldre problemes estructurals. «Hi ha tres grans problemes: el finançament, les infraestructures i el reconeixement de la identitat en les seves diferents manifestacions, que són els problemes que estaven pendents a Catalunya», va dir Zapatero, i després va assegurar que per primer cop Catalunya estarà per sobre de la renda per càpita. «El meu compromís amb el finançament és ferm i es portarà a la pràctica», es va comprometre Zapatero, que va dir que la inversió a Catalunya s'ha xifrat el 2009 en 4.800 milions d'euros. «Aquí hi ha el compliment de l'Estatut», va sentenciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.