Política

Pujol: “És lògic que creixi el sentiment independentisme si ens ataquen”

L'expresident de la Generalitat reitera que Espanya ha de reconèixer Catalunya com a realitat pròpia,“com el Quebec al Canadà”, o si no, reclamar la independència

Assegura que “algun dia” caldrà fer una consulta sobre la independència al Parlament, tot i que primer aposta per fer-la sobre el pacte fiscal

L'expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol ha assegurat aquest dijous que és “lògic” que creixi el sentiment independentista “si ens ataquen” des d'Espanya. És per aquest motiu que Pujol reitera que “no acabo de tenir prou arguments per no acceptar l'independentisme”. Fins i tot, s'ha mostrat partidari de celebrar una consulta sobre la independència al Parlament “algun dia o altre”, tot i que ha remarcat que primer caldria fer-la sobre “el pacte fiscal”.

“Si ens ataquen, racionalment i sentimentalment et porten a tenir posicions independentistes”, ha assegurat en una entrevista a Els matins de TV3. Davant aquests atacs, l'expresident ha assegurat que “caldrà trobar una primera resposta a l'Espanya que ens proposen”. Una resposta que, per Pujol, és clara: “Aquesta Espanya, no”.

Per l'expresident, la sentència del Tribunal Constitucional (TC) i altres atacs constants farà que Catalunya acabi en situació “d'extinció i ofec” o en “la independència”. Per això considera que cal que l'Estat espanyol reconegui Catalunya “com una realitat pròpia, com el Quebec al Canadà” si no, l'única sortida que quedarà serà la independència. Tot i reconèixer que encara hi ha “arguments d'inviabilitat” sobre l'independentisme perquè “és difícil”, “no hi ha arguments polítics ni ètics” contra la independència de Catalunya.

I és que l'expresident considera que Catalunya ha contribuït àmpliament “al salt econòmic i democràtic” de l'Estat espanyol. Per aquest motiu considera que Espanya ha de tenir una resposta més receptiva cap a les demandes de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
europa central

Ferit a trets el primer ministre d’Eslovàquia, Robert Fico

barcelona
guerra a europa

Les tropes ucraïneses es retiren de diverses posicions a Khàrkiv davant l’avenç rus

barcelona
Política

La Fiscalia s’oposa a investigar la Mesa del Parlament per la ILP de la independència

barcelona
judicial

Boye demana ajornar les declaracions dels investigats del cas Tsunami

barcelona
nova caledònia

Quatre morts en les protestes contra l’ampliació del cens electoral a Nouméa

barcelona
política

L’Organització de Nacions No Representades condemna la persecució a l’independentisme

barcelona
Política

Illa veu la victòria del 12-M com un “gran pas” cap a una Catalunya “sense bàndols”

barcelona
política

Tardà vol que ERC faciliti la investidura d’Illa però Elena diu que ara no és l’escenari

barcelona

El cor de les rutes migratòries

Barcelona