El síndic insta el govern de Tortosa a donar veu a l'oposició als mitjans de comunicació municipals

El síndic de greuges, Rafel Ribó, ha donat la raó al grup municipal del PSC de Tortosa en la queixa que van presentar fa uns mesos, quan van denunciar que no tenien accés als mitjans de comunicació de l'Ajuntament. El portaveu del PSC, Joan Sabaté, va dir que els regidors socialistes han estat aguantant «la censura sistemàtica» en mitjans privats «controlats per CiU», però també la impossibilitat de replicar les informacions en mitjans públics com el web de l'Ajuntament o el butlletí electrònic municipal. «Les consideracions del síndic no són decisions vinculants, però ens dóna la raó moral», va assenyalar Sabaté. «Això és la prova de les formes de govern autoritàries de Bel, ja que, com diu el síndic, no donar la possibilitat de rèplica o participació a la resta de grups municipals no contribueix a la salut democràtica de la vida municipal», va afegir. Sabaté va recordar que durant la seua etapa a l'alcaldia hi havia un butlletí municipal en què els portaveus dels grups de l'oposició escrivien un article d'opinió. «A més, a Ràdio Tortosa vam posar en marxa les tertúlies polítiques, precisament a petició de CiU, però quan ells han arribat al govern les van eliminar», va remarcar Sabaté.

El portaveu del PSC va explicar que Ribó també ha instat el govern de CiU i ERC a aprovar un reglament que reguli les condicions d'ús i l'accés dels regidors i dels grups municipals als mitjans de l'Ajuntament. El síndic també reclama a l'alcalde, «de forma especial», que s'habilite un espai especial al web, «en què els grups municipals puguen expressar les seues opinions i informacions sobre l'esdevenir de la vida municipal i l'acció de l'equip de govern».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.