Nou informe del Síndic sobre la presència de l'oposició al web de Tortosa

El grup del PSC de Tortosa ha denunciat que el Síndic de Greuges, Rafel Ribó, ha emès un nou informe a l'alcalde de Tortosa, després que Ferran Bel li fes arribar les «millores» que s'havien fet al web de l'Ajuntament per garantir l'accés dels grups de l'oposició als mitjans de comunicació municipals. En aquest sentit, el govern de Tortosa va fer una modificació del web municipal, després que el Síndic li fes un primer toc d'atenció per la «discriminació» que patien els grups de l'oposició. Així el web té ara un espai per als grups polítics de l'Ajuntament, però el PSC considera que s'ha «amagat» per dificultar l'accés dels ciutadans.

«Si bé és cert que els grups municipals poden introduir articles d'opinió al web municipal, cal dir que aquests no són fàcilment localitzables», afirma Ribó. «Un dels meus col·laboradors, després de diferents intents fallits, ha pogut localitzar al web aquests articles», assenyala. Així, el Síndic adverteix que cal fer cinc passos, «un cop endevinat que cal començar per l'apartat Ajuntament». Segons Ribó, «així no es facilita la difusió del pensament dels diferents grups municipals sobre l'acció de govern i la seva eficàcia real resta molt limitada». A més, el Síndic recorda a Bel que, tot i l'enumeració de les diferents actuacions que va dir-li que faria, no s'ha resolt la presència dels grups de l'oposició al butlletí electrònic, o a l'apartat L'Ajuntament informa de la portada del web municipal. Segons Ribó, en aquest llocs l'oposició no hi té presència, mentre que l'accés que hi tenen els ciutadans és immediat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.