Política

Tortosa

La polèmica de la variant de l'eix de l'Ebre remou la recta final de la campanya

El convergent Ferran Bel insta el PSC a definir-se sobre el traçat i alerta que el consens polític per evitar l'afectació a la zona del Canalet s'està esquerdant

El debat electoral amb els cinc candidats a l'alcaldia de Tortosa, que es va fer dimarts al matí, encara fa parlar. Ahir, l'alcalde i candidat de CiU a la reelecció, Ferran Bel, va instar el PSC a definir-se clarament sobre el traçat de la variant de l'eix de l'Ebre al seu pas per la zona del Canalet, a l'EMD de Jesús. Segons Bel, els socialistes i ERC han estat fent un “doble discurs” sobre la variant, ja que no diuen el mateix quan parlen amb l'associació d'empresaris i quan ho fan amb els veïns. “Al programa del PSC diuen que cal fer la variant de forma immediata i pel traçat aprovat, i amb això estan parlant del traçat aprovat pel govern anterior”, va assenyalar. De fet, Bel va voler recordar que el número 3 del PSC i també candidat socialista a l'EMD de Jesús és Antoni Sabaté, l'excoordinador de Política Territorial i, per tant, un dels responsables del traçat de la variant que “malmet” el Canalet.

D'altra banda, el candidat de CiU va recordar que les al·legacions de l'Ajuntament al traçat aprovat per la Generalitat, i que proposen un traçat alternatiu a l'altura del Xerta-Sénia, sempre han estat aprovades amb la unanimitat dels 21 regidors. “Però el PSC ja va obrir una escletxa en aquest consens quan es van presentar les últimes al·legacions”, va afegir-hi. Bel va ironitzar que els socialistes estan “ballant la conga” amb el tema, ja que durant els últims anys han fet passos endavant i passos enrere. Finalment, el candidat de CiU va suggerir que el redactor de la pàgina 31 del programa del PSC, on apareix la variant, no deu ser Joan Sabaté, sinó Antoni Sabaté.

LA FRASE

Estic d'acord amb el candidat d'ICV, que plantejava que caldria fer un traçat global de la variant de la C-12
Ferran Bel
Alcalde de Tortosa i candidat de CiU a la reelecció

L'opció del PP, com un viatge fins a la Lluna

G.M.

El candidat de CiU a la reelecció, Ferran Bel, va utilitzar la ironia per rebutjar la proposta del PP per evitar l'impacte de l'eix de l'Ebre sobre el Canalet, tot cobrint el traçat actual que travessa el barri de Ferreries. Segons Bel, tècnicament també seria viable fer viatges a la Lluna, però no per això s'hi programen viatges cada cap de setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ferran Bel critica el doble discurs del PSC sobre la variant de l'eix de l'Ebre
Ferran Bel critica la proposta del PP de soterrat l'actual eix de l'Ebre i dóna la raó al candidat d'Iniciativa

Publicat a

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona