Política

L'oposició denuncia “improvisació” i “incompetència” de Puig

El PSC creu que hauria de renunciar al càrrec, ICV-EUiA insisteix en la dimissió i el PP reclama celeritat per identificar els violents

SI vol que es reconsideri la rebaixa en la promoció de Mossos

Els grups de l'oposició al Parlament han coincidit en retreure al conseller d'Interior, Felip Puig, la seva “improvisació” a l'hora de posar en marxa el dispositiu pel 15 de juny passat, i la “incompetència” per no haver aconseguit garantir l'entrada segura dels diputats, treballadors i periodistes al Parlament enmig de la protesta dels 'indignats'. Des del PSC han convidat a Puig a renunciar al càrrec, i el PPC ha reclamat celeritat per identificar els violents i els convocats de la protesta. ICV-EUiA ha reiterat la seva petició de dimissió per Puig i ha coincidit amb ERC que, si Artur Mas no el fa cessar, seria bo que es nomenés algú “que en sàpiga de seguretat” per “posar ordre” al departament. El diputat d'ICV-EUiA, Jaume Bosch ha insistit que l'operatiu per garantir l'accés al Parlament va fracassar i que insistit que la imatge de l'helicòpter amb Artur Mas i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, va recórrer tot el món. “L'helicòpter ha provocat més indignació”. El diputat de Solidaritat Catalana (SI), Alfons López Tena, ha demanat durant la compareixença del conseller de l'Interior, Felip Puig, que aquest reconsideri “la rebaixa en la promoció de mossos de 800 a 600”, perquè la situació a Catalunya exigeix que hi hagi més policies, ha dit. Així mateix, López Tena també ha pregat que la conselleria de l'Interior protegeixi els propis Mossos d'Esquadra i els faciliti l'accés a armilles antibales i armilles anti-armes blanques. López Tena ha fet aquests dos precs al final de la seva intervenció, on també ha demanat que Felip Puig rectifiqui i “reconegui l'error” en el dispositiu policial del 15-J.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona