Successos

Interior crea una unitat per recollir proves contra les “guerrilles urbanes”

Felip Puig explica que pretén acabar amb l'”excessiva permissivitat” amb la qual han pogut actuar fins ara

Segons el conseller, aquest grup de treball buscarà “posar en tensió” el Codi Penal per evitar també la reincidència d'aquests grups

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha anunciat avui la creació d'una nova unitat d'obtenció de proves i instrucció d'atestats per perseguir els grups de “guerrilles urbanes” i acabar amb l'”excessiva permissivitat” amb la qual han pogut actuar fins ara.

En una compareixença al Parlament i en posteriors aclariments davant els periodistes, Puig ha assenyalat que aquesta nova unitat, que estarà adscrita a la divisió d'informació de la policia catalana, tindrà com a objectiu ser més eficaces a l'hora de perseguir els autors de delictes de violència urbana.

La nova unitat, que ja ha començat a treballar amb motiu del setge al Parlament del 15-J, es dedicarà a recollir proves -com imatges de vídeo o la declaració de testimonis- per poder identificar i presentar totes les proves necessàries perquè els autors d'aquest tipus d'altercats del carrer no tinguin sensació d'impunitat i no es limitin a afrontar un judici de faltes.

En aquest sentit, Puig ha assenyalat que l'objectiu és lluitar per acabar amb l'”excessiva permissivitat” amb la qual aquests grups han gaudit els últims anys perquè s'acabin “desemmascarant” les situacions de violència i els caigui a sobre tot el pes de la llei.

Segons el conseller, aquest grup de treball buscarà “posar en tensió” el Codi Penal per evitar també la reincidència d'aquests grups.

Puig ha emmarcat la creació d'aquesta unitat en una transformació més àmplia en la lluita contra les noves formes de violència urbana, en què també es potenciarà la presència d'agents antiavalots, s'utilitzaran càmeres per gravar incidents i es crearà una comissió de treball per analitzar noves tècniques i estratègies policials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.