Política

Zapatero anuncia que s'aprovarà un sostre de despesa de les comunitats autònomes

El president de l'executiu espanyol avança que el PIB creixerà per sobre de l'1,5% interanual el quart trimestre del 2011

Afirma que espera que aviat el Congrés arribi a un acord sobre el Tribunal Constitucional

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat avui que el govern espanyol proposarà, en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) del pròxim mes de juliol l'aprovació d'una regla de despesa en les autonomies similar al que es va a aprovar a l'Estat i les corporacions locals. Durant el seu discurs, Zapatero ha assenyalat que l'executiu la remetrà a la Cambra les pròximes setmanes. Zapatero ha reconegut que la informació del primer trimestre indica, en algunes comunitats autònomes, “l'existència d'incerteses” i ha recordat que el compliment de l'objectiu de dèficit requereix “l'aplicació estricta” del camí traçat per a totes les administracions públiques. Zapatero ha demanat la col·laboració “lleial” de les comunitats autònomes i que s'esforcin a reduir el seu dèficit.

El president del govern espanyol ha indicat la seva intenció de treballar conjuntament per incrementar la qualitat de la informació pressupostària, àmbit en el qual s'ha avançat amb la publicació d'“informació homogènia” de totes i cadascuna de les autonomies, amb periodicitat trimestral.

Zapatero ha afirmat en l'inici del debat de política general, que espera que la recuperació econòmica a l'Estat s'accelerarà en la segona meitat de l'any. En aquest sentit, ha avançat que el PIB creixerà per sobre de l'1,5% interanual el quart trimestre de l'any. No obstant això, Zapatero ha reconegut que “la recuperació és massa lenta per a la creació de feina.” En la seva intervenció inicial del debat, el president de l'executiu espanyol ha avançat que la seva intervenció se centraria en la crisi econòmica: “El ritme encara massa lent de la recuperació i la necessitat de crear feina és la principal preocupació dels espanyols”. Zapatero també ha reconegut que el rescat de Grècia, Irlanda i Portugal augmenta la incertesa sobre l'euro i el deute de països com el nostre”.

El president del govern espanyol també ha afirmat que espera que els proper dies el Congrés pugui arribar a un consens per renovar el Tribunal Constitucional.

Zapatero, ha anunciat també que en les pròximes setmanes el govern aprovarà noves mesures de protecció de les persones subjectes, per impossibilitat de complir els seus compromisos, a procediments d'execució hipotecària. Ha garantit que les mesures hipotecàries, que no ha precisat, i l'anunci de les quals ha arrencat el segon aplaudiment socialista, “seran compatibles amb els imperatius de seguretat jurídica i de solvència de les entitats prestatàries”.

Altres iniciatives noves apuntades pel cap de l'executiu espanyol han estat una regulació del silenci administratiu per convertir-lo en positiu; normes per incrementar la seguretat jurídica en el tràfic immobiliari, així com mesures a favor dels emprenedors i per alleugerir la morositat que pateixen, especialment, pymes i autònoms davant les entitats locals.

Aquestes “noves iniciatives” es refereixen a compromisos ja assumits, ha recordat Zapatero, i s'afegixen a l'aprovació definitiva en les càmeres de projectes de llei, entre els quals s'inclouen la reforma de les pensions i la inclusió dels empleats del servei domèstic en el règim general de la Seguretat Social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA