Política

De Gispert no posarà l'adhesiu “CAT” al seu cotxe oficial

La presidenta del Parlament creu que no pot portar el distintiu per la seva responsabilitat institucional

Al cotxe de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert (UDC), no hi haurà cap adhesiu amb el distintiu “CAT” a la matrícula. Tot i que el portaveu del govern, Francesc Homs, animés els ciutadans i polítics a posar l'adhesiu fa unes setmanes, De Gispert no ho pensa fer “per la responsabilitat” que comporta el seu càrrec. La presidenta de la cambra catalana sosté que no vol entrar en polèmiques: “Pel que representa la presidència del Parlament i el vehicle oficial, no em posaré l'adhesiu “CAT”, reconeixia a Efe.

Tot i així, ha reconegut que si no fos al càrrec, potser s'ho repensaria, ja que la seva posició no implica que no estigui d'acord que els ciutadans posin l'adhesiu en un lloc visible. De tota manera, va contradir Homs, perquè ella sosté que, jurídicament, no és possible tapar la “E” de la matrícula. “Això està regulat i per aquest motiu s'imposen sancions. Una altra cosa és posar el distintiu al costat de la matrícula, amb això no hi ha cap problema”, va afirmar ahir.

Les darreres setmanes, les declaracions d'Homs han suscitat un estira-i-arronsa entre membres del govern i el PP. Mentre que, pel portaveu del govern, jurídicament és possible tapar la “E” espanyola de la matrícula, el PP català va presentar una bateria d'iniciatives parlamentàries per exigir el “compliment de la legalitat” a les matrícules dels vehicles i evitar, així, que els adhesius “CAT” tapin la “E”.

El conseller d'Interior, Felip Puig, revelava que també ha portat aquest distintiu de Catalunya a la matrícula de la seva motocicleta, però el cas és que, segons va poder comprovar aquest diari, la majoria dels cotxes oficials continuen exhibint la “E”. Pocs porten el “CAT”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.