Política

El ‘CAT' a les matrícules continuarà sent objecte de sanció

CiU, PSC, PPC i C's rebutgen la proposta de resolució que permetia que dur l'adhesiu a les plaques dels vehicles no comportés multa

ERC, ICV-EUiA i SI han votat a favor de la iniciativa

El ple del Parlament ha rebutjat una proposta de resolució que ERC havia presentat per evitar que portar un adhesiu amb el “CAT” fos sancionat pels mossos i les policies locals. La iniciativa ha rebut el suport dels republicans, ICV i els independentistes de Solidaritat. En canvi, els diputats de CiU, PSC, PPC i Ciutadans tombat la proposta de resolució, votada en la sessió final del debat de política general d'aquest divendres.

El text instava el Govern de la Generalitat a “emetre una resolució, ordre de Govern o comunicació dirigida al Servei Català de Trànsit, els Ajuntaments, els Mossos d'Esquadra i les Policies Locals” on es declarés que a aquells vehicles que portin enganxat un adhesiu amb el “CAT” sobre la “E” de la matrícula “no els siguin aplicables” els articles sobre trànsit i seguretat vial que penalitzen aquesta pràctica. La proposta demanava que portar aquest adhesiu “no sigui objecte de sanció, perquè no impedeix la identificació del vehicle ni fa inintel·ligible la matrícula”.

La proposta d'Esquerra volia també que aquesta resolució es fes extensible a tots els ajuntaments i administracions públiques de Catalunya “per animar-los a actuar en el mateix sentit amb les flotes de vehicles respectives”. En aquesta segona part, els diputats d'ICV-EUiA han canviat el seu vot favorable per una abstenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ
política

El PP duu a Salou l’intent de quedar-se amb tot el vot de Cs

barcelona
política

Els comuns retreuen ja també al PSC el suport al Hard Rock

barcelona
política

Aragonès fa una crida a concentrar el vot d’esquerres

barcelona