L'oposició impedeix que Roda externalitzi el servei de neteja

La número dos del PP deixa el partit i passa a no adscrita

La proposta era que les dotze treballadores del servei de neteja fossin absorbides per una empresa amb les mateixes condicions laborals que tenen ara. La mesura s'inclou dins d'una política de retallada de plantilla en vista dels efectes de la crisi a l'Ajuntament, i que, segons va explicar l'alcaldessa, Maite Huerta, podrà incloure una vintena d'acomiadaments, tot i que el comitè d'empresa ha denunciat que en serien una quarantena.

La mesura, però, va quedar rebutjada després que tan sols aconseguís el suport del número u del PP, Pedro Figueiredo, qui va defensar la seva posició per «responsabilitat». CiU es va oposar a la mesura, i va reclamar que aquest tipus de decisions es prenguin un cop es tinguin «els números clars del 2008», tal com va explicar el portaveu convergent, José Donoso. «No podem donar un vot de confiança a un govern que després ens responsabilitza de tot el que va malament a l'Ajuntament», va criticar el regidor de CiU. Els convergents van posar en dubte també que l'externalització suposés un estalvi pel consistori, i van criticar durament la gestió econòmica del govern.

Fractura al PP

La proposta va tenir també el vot en contra de Paqui González, número dos del PP als comicis locals i ara regidora no adscrita. González va fer ahir públic el seu trencament amb el partit (del qual s'ha donat de baixa) i ho va justificar per diferències amb el mateix Figueiredo (qui ha estat acusat darrerament de presumpta malversació de fons) i la junta local del PP a Roda. «No se'm deixava dir no a coses que no creia correctes», va dir González, qui assegura que compta amb el suport de la direcció territorial del PP. Figueiredo, però, va contradir la seva excompanya, i la va acusar «d'afany de protagonisme».

Els vots en contra de CiU i González van impedir també que prosperés el canvi en el sistema de gestió de l'aigua. Aquest bloqueig al govern va fer que el portaveu convergent fins i tot reclamés a l'alcaldessa que dimitís, opció que ella va rebutjar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont exalça la feina feta per l’exili per poder aprovar l’amnistia

barcelona
àfrica

Sud-àfrica posa fi a tres dècades de domini del partit de Mandela

Barcelona
política

Illa es confessa “molt tranquil” sobre les negociacions postelectorals

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu insisteix que no hi haurà un alto el foc permanent fins que Hamàs hagi estat destruït

barcelona
política

ERC diu que ja negocia el referèndum i Junts li pica el crostó

barcelona
amèrica del nord

Mèxic arriba a les urnes després d’una campanya amb 34 candidats assassinats

barcelona
política

L’ANC culmina la renovació de la seva cúpula, que presdirà Lluís Llarch

barcelona
ESTATS UNITS

Una condemna de conseqüències incertes

Los Angeles (Estats Units)

Un vidre més transparent

Banyoles