«Fora els Borbons de Girona!»

Un desplegament policial desproporcionat va controlar la manifestació convocada contra la Fundació Príncep de Girona

Els Mossos se'n van voler assegurar, ahir, que a l'hereu de la Corona espanyola i la seva dona no els passés res en aquesta ciutat i que la desafecció gironina a la monarquia no es notés gaire –com a mínim, que no es treguin encenedors, devien pensar– i van desplegar un nombre elevadíssim d'antiavalots i agents de paisà a les rodalies del Palau de Congressos. Un helicòpter i una embarcació navegant Ter amunt, Ter avall, van completar el panorama.

La concentració antimonàrquica convocada per l'esquerra independentista local va tenir una resposta minsa, a l'altura de la indiferència que la visita principesca va provocar als ciutadans. En el moment de més concurrència, al lloc de concentració –la rotonda del davant del Palau de Fires– hi devia haver una trentena de persones, totes joves o molt joves, equipades amb estelades, pancartes i un retrat dels prínceps de cap per avall. Al voltant seu, una cinquantena d'uniformats amb ulleres fosques, que els van marcar el límit de fins on els deixarien avançar, és a dir, fins enlloc. Per compensar la migradesa d'efectius, missatges tan contundents com ara: «Fora els Borbons de Girona», «Si el rei vol corona, corona li darem, que vingui a Girona i el coll li tallarem», «Borbó, cabró, treballa de peó»... No es van produir incidents. A la una tocades –una hora després que comencés la concentració– els independentistes van cantar Els Segadors i van marxar.

Fundació alternativa

Maulets i la CUP interpreten que la creació de la Fundació Príncep de Girona obeeix als desitjos d'un sector «botifler i llepaculs del rei espanyol» de la societat gironina de netejar la imatge de la monarquia i d'«espanyolitzar» la ciutat. El portaveu de la CUP, Jordi Navarro, va anunciar que en els ambients republicans s'està gestant una fundació alternativa. La futura entitat –va explicar– es basarà en els principis de la llibertat, la igualtat i la catalanitat. Tot i que naixerà com a reacció a la Fundació Príncep de Girona, tindrà una raó de ser per ella mateixa, a base d'una vocació constructiva i d'un treball en pro del progrés, el catalanisme i el republicanisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat