Estudien si es poden estendre les consultes al País Basc

Les consultes sobre la independència es podrien estendre al País Basc. És la conclusió de la reunió que van mantenir ahir el diputat d'ERC i membre de la comissió avaluadora de la consulta d'Arenys de Munt, Uriel Bertran, i membres de l'esquerra abertzale i del Fòrum de Debat Nacional d'Euskal Herria –format pels sindicats ELA i LAB i organitzacions socials i partits com EA i Aralar–, entre els quals hi havia Tasio Erkizia. Bertran li va detallar la fórmula que s'utilitzarà al municipi maresmenc i Erkicia va reconèixer que s'hauria de veure quina concreció podrien tenir aquestes iniciatives, però no de manera mimètica, al País Basc, que, en tot cas, servirien per «estendre que som una nació».

Bertran, per la seva part, va considerar important que «s'internacionalitzi tot el que té a veure amb l'articulació i la implementació del dret a l'autodeterminació».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.