Esquerra Independentista aplega un miler de persones a Reus en un acte sense incidents

La manifestació, amb l'absència d'ERC per segon any seguit, va estar presidida per la reivindicació cordial i el to festiu

La concentració d'ahir a Reus sempre va mantenir el caliu, però sobretot va fer la sensació que es tractava d'una reunió amb grans dosis de civisme. La convocatòria l'havia tornat a fer Esquerra Independentista de Catalunya (EIC), a la qual es van afegir més de quaranta entitats i associacions del Baix Camp, el Priorat, el Tarragonès, el Baix Gaià i la Conca de Barberà. Dues pancartes lideraven la marxa. En la primera es podia llegir «Al Camp, unitat popular, cap a la independència i el socialisme» i en la que seguia, «Capitalisme és crisi. Repartim riquesa i treball».

De fet, la manifestació no només s'havia convocat per demanar altre cop la independència de Catalunya, sinó també s'aprofitava la conjuntura per denunciar els excessos que, segons el parer de tots aquests col·lectius, cometent les classes dominants en perjudici dels més desfavorits.

La varietat de consignes es va anar fent realitat a mesura que la marxa avançava cap a la seva destinació. «Som una nació, determinació», «S'acaba la paciència, independència» i «Més agricultura i menys Port Aventura» van aixecar l'interès dels ciutadans que veien passar el seguici pacífic i acolorit. Just abans de començar la manifestació, el portaveu d'Esquerra Independentista, Miquel Perelló, va confirmar que l'objectiu de la trobada era la descentralització: «Volem demostrar que al Camp també estem organitzats.» El representant d'EIC va destacar que la concentració d'ahir també tenia un alt component social i econòmic, a causa del període de recessió econòmica. Quant a l'absència d'ERC de la manifestació –l'any passat tampoc hi va ser present i enguany va ser expulsat de la comissió organitzadora després que no va condemnar el desallotjament de joves de Maulets en un ple polèmic–, des d'EIC es va minimitzar la tensió: «ERC té una estratègia política que no ens sembla adequada, però no hi ha desunió, perquè a l'homenatge al Carrasclet, a Capçanes, sí que hi era.»

Presència de Maulets

L'acte va cloure a la plaça Peixateries Velles, on Ricard Aragonès, un dels vuit membres de Maulets de Reus desallotjats durant el ple en què es va aprovar el projecte urbanístic de la Sedera, va llegir el manifest. En acabar, cant unànime d'Els Segadors. El caràcter festiu va continuar amb l'actuació del cantautor valencià Pau Alabages.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.