CiU es nega a formar part d'un govern de concentració a Roda de Berà si el lidera el PSC

L'alcaldessa diu que no dimitirà i que CiU «s'equivoca»

Els representants dels tres grups polítics amb regidors a l'Ajuntament de Roda de Berà (a excepció de la no adscrita i expopular Paqui González) es van reunir ahir a la tarda per tal d'analitzar la proposta del partit que actualment governa en minoria, el PSC, per superar la crisi política que pateix la institució. Així, l'alcaldessa va posar damunt de la taula la possibilitat de crear un govern on estiguessin integrats els tres partits i que continués liderant ella com a alcaldessa, tot i que aquesta condició, segons Huerta, era «negociable».

Com ja es preveia la setmana passada, però, la proposta va quedar ahir lluny de poder prosperar després que el grup amb més regidors al consistori, CiU, rebutgés la possibilitat de treballar dins d'un executiu liderat pels socialistes, i tornés a plantejar a Huerta la necessitat que «prengui una decisió» sobre la seva continuïtat al càrrec, després de gairebé cinc mesos en minoria i amb diverses votacions perdudes al ple.

Sense confiança

Segons el cap de llista de CiU, Pere Compte, la proposta del PSC és «inviable». «Nosaltres no confiem en aquest equip de govern i, per tant, no entrarem a un executiu on haurem d'anar a remolc d'una gent que sabem que ens faran anar a la deriva», va criticar.

D'aquesta manera, els convergents reivindiquen la necessitat de construir un govern on ells tinguin la capacitat de liderar el projecte i de disposar de gent en què sí puguin dipositar la seva confiança. «No és un tema d'ambició política i de voler l'alcaldia a tota costa; és senzillament que nosaltres no creiem en el seu projecte», va sentenciar Compte. El cap de llista de CiU, de fet, ja va ser alcalde durant els tres primers mesos del mandat, abans que el PSC i el PP presentessin una moció de censura el 2007.

Des de CiU també van reiterar les seves reticències a formar part d'un govern amb l'edil del PP, Pedro Figueiredo.

«S'equivoquen»

Huerta, per la seva banda, va lamentar el resultat de la reunió. «No és el que jo m'esperava», va afirmar l'alcaldessa, que va insistir en la seva voluntat de continuar al capdavant del consistori i no dimitir. «Crec que s'han equivocat però seguirem negociant», va avançar. «Les portes no s'han de tancar mai, i CiU tan sols vol governar si és amb Pere Compte d'alcalde i amb el seu equip», va concloure Huerta.

Pel que fa al PP –ara amb un únic representant després del pas a no adscrita de Paqui González–, el regidor Pedro Figueiredo va fer una crida a superar «les posicions enrocades» dels dos grups majoritaris i a «treballar pel consens entre tots els grups polítics».

El regidor del PP també va advertir CiU sobre la seva aliança actual amb l'edil no adscrita. «Si no ens retorna l'acta de regidora, començarem els tràmits per declarar-la trànsfuga», va avançar, i va alertar que si CiU recupera l'alcaldia gràcies al vot de González reclamaran mesures a la direcció convergent. Aquesta situació, però, només serà possible si dimiteix l'alcaldessa.

ELS PROTAGONISTES

PERE COMPTE
cap de llista de ciu a roda de berà
«És inviable que el PSC retingui l'alcaldia. Nosaltres no creiem en aquest projecte i no podem per tant anar a remolc d'aquest grup. Hauríem de buscar la fórmula per dirigir un equip en què de veritat confiem»
MAITE HUERTA
alcaldessa de roda de berà (PSC)
«La reunió no ha tingut els resultats que jo esperava. En cap moment hem tancat les portes a negociar l'alcaldia, però ells no ho han volgut parlar. Crec que s'han equivocat, però seguirem negociant per arribar a un acord»
PEDRO FIGUEIREDO
cap de llista del PP a roda de berà
«El govern de concentració no és factible per les posicions enrocades de CiU i el PSC. Hem de treballar per buscar un consens i oblidar-nos del passat. CiU no pot pensar a accedir a l'alcaldia amb una no adscrita»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
DINAMARCA

El mòbil polític no és la hipòtesi prioritària en l’atac a la primera ministra danesa

BARCELONA

Israel rescata quatre ostatges vius enmig de nous atacs que causen més de 90 morts a Gaza

BARCELONA
UNIÓ EUROPEA

Condemna unànime a l’atac a la líder danesa, que pateix danys cervicals lleus

BARCELONA
UNIÓ EUROPEA

Itàlia, Letònia, Eslovàquia i Malta ja voten a les europees

BARCELONA

“Queda constituït el Parlament de Catalunya”

Banyoles
David Madí i Cendrós
Empresari i autor del llibre “Merèixer la victòria”

“El nostre esforç és resistir, però resistir és el contrari de guanyar”

Barcelona
eleccions europees del 9-J

L’amnistia i el Parlament, al centre de la campanya

barcelona
Israel defensa la moralitat del seu exèrcit

Israel defensa la moralitat del seu exèrcit

Guerra a Europa

Macron anuncia l’enviament d’instructors francesos a Ucraïna

Barcelona