Política

L'adhesió de Croàcia a la UE, via per oficialitzar el català

Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Raül Romeva (ICV) presenten a Núria de Gispert un manifest en favor de la llengua catalana

Juntament amb Maria Badia (PSC) demanen a les institucions catalanes que pressionin per no deixar perdre aquesta “oportunitat”

Els eurodiputats catalans Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC), Raül Romeva (ICV) i Maria Badia (PSC) reclamen al govern espanyol que “sol·liciti l'oficialitat del català en les negociacions d'adhesió de Croàcia”, si cal, “condicionant” l'oficialitat del croat a la del català.

Així ho han fet palès en un manifest que han entregat aquest divendres a la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, en el qual també demanen a l'executiu català que pressioni l'estatal per aconseguir aquesta fita.

I és que, després d'anys de lluita a Brussel·les en què la resposta sempre és que el català no serà oficial si Madrid no ho demana, els eurodiputats veuen que, sols, no poden “anar més enllà”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.