Punt divers

Recuperen l'antic camí de sirga de Deltebre per convertir-lo en un nou tram de la ruta natural que recorre l'Ebre

CAMP DE TARRAGONA

El secretari general del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM), Juan Carlos Martín Fragueriro, ha inaugurat aquest divendres un nou tram del camí natural que recorre en riu Ebre. En concret, el tram que enllaça el càmping L'Aube i la zona de Garxal, al terme municipal de Deltebre (Baix Ebre). El tram forma part del camí fluvial situat al marge esquerre del riu Ebre, que va des de Tortosa fins a la desembocadura. Per disposar del nou recorregut, el ministeri ha invertit 1.066.420 euros en la recuperació de l'antic camí de sirga que transcorria paral·lel al riu i servia per arrossegar les embarcacions que volien remuntar el curs del riu.

L'actuació que s'ha inaugurat s'emmarca en el Pla Integral de Protecció del Delta de l'Ebre (PIPDE). El camí fluvial o ruta verda enllaça amb la xarxa de vies verdes mitjançant la via verda del Baix Ebre i la de la Terra Alta, de 26 i 23 quilòmetres, respectivament. El camí fluvial de l'Ebre quan estigui finalitzat en la seva totalitat disposarà d'un traçat de 35 quilòmetres al marge esquerre del riu. De moment, el MARM ha executat, a banda del tram de Deltebre que té una longitud d'un quilòmetre,  un altre tram que es va fer al 2006 d'1,5 quilòmetres; mentre estan a punt de finalitzar els 5,9 quilòmetres davant del nucli urbà de Deltebre. El tram inaugurat és el tram final del camí fluvial. Amb l'execució de l'obra s'ha pogut recuperar la zona d'una gran bellesa natural que estava molt degradada mediambientalment. El camí transcorre pel tram final del riu Ebre en la seva desembocadura des del paratge natural 'Els Mars de Déu', que és el punt natural més elevat del Delta de l'Ebre, fins a la zona del Garxal, un aiguamoll amb gran varietat de fauna i vegetació. Amb el projecte s'ha pogut recuperar l'antic camí de sirga i es garanteix l'accessibilitat a la zona complint en compliment de la Llei de costes que demana una servitud de trànsit ocupat per un mínim de sis metres des del domini públic marítim terrestre cap a terra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.