Medi ambient

El Delta estrena una via verda de 18 quilòmetres

El Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, a través de la direcció general de Desenvolupament Sostenible del Medi Rural, ha posat en servei l'etapa 42.1 del camí natural de l'Ebre, entre Deltebre i Camarles. Les obres han suposat una inversió de poc més de 495.180 euros, subvencionats pel pla estatal per a la dinamització de l'economia i de l'ocupació.

El tram té una longitud de 18,7 quilòmetres, i les obres han consistit en el condicionament dels camins ja existents, per facilitar l'accés de vianants i ciclistes. Així, han hagut de desbrossar i redefinir el camí, i també han hagut de reconstruir i ampliar el drenatge existent entre l'antiga línia fèrria del Carrilet i la carretera. A més, han construït una passarel·la de fusta de 25 metres de llarg i dos metres d'amplada, per poder salvar el barranc de la Granadella, i han condicionat una àrea de descans, equipada amb bancs, taules de pícnic, papereres i una zona per estacionar-hi les bicicletes. En aquest entorn també s'hi han plantat alguns arbres i s'hi ha instal·lat un sistema de reg per goteig. De fet, el tram que ara ha entrat en servei integra diversos usos de caràcter social però també potencia els valors paisatgístics, històrics, culturals i recreatius del Delta, tot respectant el medi natural. A més, les obres han complert amb el programa de camins naturals que desenvolupa el ministeri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet