Punt divers

L'Ajuntament de Tortosa iniciarà de nou el procés d'expropiació per enderrocar les cases de davant de la Catedral

L'Ajuntament de Tortosa iniciarà de nou el procés d'expropiació que ha de permetre enderrocar l'illa de cases que separa la Catedral del riu, per tal de construir l'escalinata i la plaça de nova planta projectades, que donaran una nova perspectiva i esponjaran aquest espai del nucli antic de la ciutat. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha afirmat aquest dilluns que aquesta és la línia de treball que ha endegat el consistori després de conèixer la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ratifica la resolució del tribunal contenciós-administratiu que declara la nul·litat del primer procediment d'expropiació iniciat per l'Ajuntament.

Bel s'ha reservat la decisió definitiva a l'espera d'escoltar l'opinió dels tècnics municipals i externs, tot i avançar que considera 'més àgil i clar' decantar-se per refer el procés. 'Si hi ha dues sentències que diuen que el procés no era correcte, el millor seria refer-lo', ha manifestat. A més, 'obrir la hipotètica via del Tribunal Suprem' significaria, segons l'alcalde, 'una demora superior en tot el procediment'. Bel ha recordat que fa dos anys es va recórrer la primera sentència del contenciós-administratiu perquè els tècnics van aconsellar que el procediment endegat era defensable.La nova via que previsiblement endegarà l'Ajuntament suposa la redacció d'un pla especial de l'àrea afectada. 'Aplicant el principi de precaució', ha assenyalat l'alcalde, 'ja vam sol·licitar una subvenció al Departament de Cultura de la Generalitat per cofinançar la redacció d'aquest pla i, una vegada el tinguem, reprendrem novament el procés d'expropiació'.L'alcalde ha volgut precisar que amb la majoria dels propietaris afectats la discussió és 'estrictament econòmica', cosa que considera 'legítima'. 'És qüestió de posar-se d'acord en la valoració dels immobles afectats', ha dit. Bel també ha recordat que el procés posat en marxa amb el Bisbat i el Departament de Cultura per construir una primera fase de les noves escales d'accés a la Catedral no té marxa enrere i es farà amb independència del procediment d'expropiació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.