Administracions

Amposta demana tindre també una seu de la Diputació

Amb els ulls posats en la futura vegueria de l'Ebre, l'Ajuntament d'Amposta, on CiU governa amb majoria absoluta, va aprovar ahir per unanimitat però amb retrets dels uns i dels altres una moció del grup municipal d'Esquerra d'Amposta (EA-ERC) perquè la Diputació de Tarragona descentralitze els seus serveis a la ciutat, com ja ha fet a Tortosa, on fa poc ha obert una oficina. Concretament, la moció d'EA-ERC insta l'Ajuntament a sol·licitar a la Diputació la seua implantació a la ciutat i a facilitar les instal·lacions necessàries perquè s'ubiquin aquests nous serveis que s'han de desplegar de la futura vegueria de Terres de l'Ebre. El portaveu republicà, Adam Tomàs, va retreure als convergents que hagin centrat les crítiques en la creació de la nova vegueria de les Terres de l'Ebre i que per contra «no els haja semblat malament» que la Diputació haja obert una oficina a Tortosa.

Des del PSC, el seu portaveu, Antoni Espanya, va donar suport a la moció, tot i que va ironitzar sobre el nombre de vegades que el tema de la vegueria s'ha debatut a l'Ajuntament. «N'he perdut el compte», va dir. «És important traslladar als ciutadans que la voluntat de l'Ajuntament d'ubicar serveis a la ciutat és per fer-los la vida més fàcil: suposa estalvi i una major eficiència en el funcionament de l'administració», va argumentar i va aprofitar per retraure a l'alcalde, Manel Ferré, la seva absència en l'acte de defensa de la vegueria de dijous passat a Tortosa.

«Poc valenta»

El portaveu del grup municipal de CiU, Pere Vidal, va titllar la moció de «partidista i poc valenta». «El problema d'alguns partits és que en un moment donat no s'escolten la seva gent i fan una proposició de llei que ignora Amposta –amb referència a la llei de vegueries–. I volen passar les responsabilitats al president de la Diputació de Tarragona –Josep Poblet-, perquè és el número u de la llista de CiU al Parlament», va dir Vidal, que tot i això va acabar votant a favor de la moció.

D'altra banda, el ple també va aprovar una moció de CiU «més agosarada» segons Vidal, en què es reclama la descentralització de serveis de la Generalitat i d'empreses públiques. Ara bé, abans del debat de les dues mocions el mateix Vidal va demanar que es retiressin de l'ordre del dia perquè, en la seua opinió, el ple no està «en condicions de demanar a ningú que es gasti un euro» davant l'actual situació de crisi econòmica.

La proposta dels convergents va ser aprovada també amb el suport dels grups del PSC i ERC a l'oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.