La ruptura de negociacions entre CiU i PSC a Roda tanca la porta a l'aprovació del pla de sanejament

Les negociacions entre l'equip de govern de Roda de Berà, integrat pels cinc regidors del PSC que ara governen en minoria, i el grup municipal de CiU (amb sis regidors) per arribar a un acord sobre el pla de sanejament del municipi han entrat en una via morta. Sense el suport de CiU, o almenys dos dels regidors del consistori, el PSC no pot aprovar en el pròxim ple el pla de sanejament tal com tenia previst, ja que necessita la majoria simple.

Des del grup municipal de CiU, expliquen que posen dues condicions prèvies al suport: «Que desvetllessin les previsions pressupostàries per aquest exercici» i que «sol·licitin la confiança del ple abans d'instaurar qualsevol mesura», ja que el PSC governa en minoria.

L'equip de govern diu que el nou pla de sanejament s'ha dissenyat amb la vista fixada al 2012, quan s'obtindrien «resultats positius» després d'«absorbir el romanent de tresoreria negatiu actual». Les mateixes previsions assenyalen que l'aprovació del pla permetria que en el període 2009-2015 el deute del consistori passaria dels 11,3 milions d'euros als 5,4 milions.

CiU, però, mostra la seva disconformitat a l'hora de donar suport al punt del ple extraordinari que s'ha convocat pel dia 14 i a més demana la dimissió de tot l'equip de govern «si no s'aprova el pla.»

L'alcaldessa de Roda de Berà, Mayte Huerta, però, assegura que «les portes continuen obertes», ja que «encara hi ha temps per reprendre les converses i escoltar propostes». Huerta va apel·lar a «la responsabilitat de tothom» però va afegir-hi que si finalment no s'aprova el pla dimarts que ve «continuarem intentant-ho.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.