Medi ambient

MuntanyansII aspirarà a ser zona protegida

L'Ajuntament de la Torre tomba la proposta d'impossibilitar l'edificació en aquest espai “per imperatiu legal”

L'Ajuntament de Torredembarra iniciarà els tràmits per utilitzar tots els instruments que calgui per estudiar el procediment per declarar Muntanyans II com a zona protegida. Així es va acordar, per unanimitat, en el ple extraordinari d'ahir. L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, va insistir que, per l'equip de govern (ERC-PSC-ABG), és fonamental resoldre la problemàtica de Muntanyans, però va defensar “el ritme que s'ha pres per solucionar la situació, ja que ara mateix està bloquejada”.

Tot i que el govern municipal va expressar la seva voluntat que no s'edifiqui a la zona de Muntanyans II, els regidors no es van posar d'acord en la impossibilitat de construir-hi, donant compliment a les sentències del TSJC i del Tribunal Suprem. El desacord rau en les formes, ja que mentre que l'equip de govern demana que se segueixin els procediments oportuns i defuig la proposta d'impossibilitar l'edificació en aquest espai “per imperatiu legal”, l'oposició reclama més contundència. Així, el primer punt de l'ordre del dia va rebre els vots favorables de C's, el PP, AD i la CUP, l'abstenció de CiU i els vots contraris del govern local, ABG, el PSC i ERC. Pel que fa al segon i últim punt del ple, tots els grups van donar llum verd a estudiar la protecció de Muntanyans II. El ple extraordinari per tractar d'aquesta qüestió va ser sol·licitat per C's, el PP i Avui Democràcia.

La Sareb insisteix en el projecte

La Societat de Gestió d'Actius Provinents de la Reestructuració Bancària (Sareb), propietària dels terrenys –que són inundables–, va presentar un avantprojecte de pla parcial que torna a plantejar la construcció de 550 habitatges a tocar de l'EIN de la platja dels Muntanyans de Torredembarra.

L'Ajuntament de Torredembarra va derivar l'avantprojecte cap a la Generalitat de Catalunya i Urbanisme va encarregar un informe a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) perquè definís la inundabilitat d'aquests terrenys. Precisament aquesta qüestió va provocar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dictés, l'any 2011, una sentència desfavorable al projecte de la propietària. El Tribunal Suprem la va ratificar l'abril de l'any passat i va anul·lar de manera definitiva el pla urbanístic dels Muntanyans II.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona