Infraestructures

Col·lectius del Baix Penedès reclamen «unitat» per aturar l'A-7 i el Logis

Diferents col·lectius del Baix i l'Alt Penedès reclamen a la societat civil i les diverses administracions del territori que es posin «d'acord» per tal de lluitar conjuntament contra els projectes que consideren que agredeixen el territori: el pla territorial del Camp de Tarragona, el projecte d'autovia A-7 i el Logis Penedès. D'aquesta manera, les diferents plataformes i entitats ecologistes de la zona volen aprofitar l'impuls dels contenciosos que tres ajuntaments del Baix Penedès han presentat contra el projecte de traçat de l'A-7 a la comarca per guanyar més força en les seves reivindicacions.

Les entitats, de fet, s'oposen també frontalment al desdoblament de l'N-340, ja que consideren que «no n'hi ha necessitat». «El trànsit de l'AP-7 està ara a nivells de l'any 2003, ja que ha baixat molt», va subratllar Arnau Gómez, del Grup Ecologista de Llorenç.

«Estar en contra de l'A-7 és estar en contra del Logis Penedès», va afirmar Pau Batlle, de la plataforma No Fem el CIM. Els contraris a aquest projecte logístic previst entre els termes de l'Arboç, Banyeres i Sant Jaume dels Domenys temen que signifiqui el pas «de comarca corredor a comarca contenidor».

Segons els diferents col·lectius del Penedès, aquestes actuacions limiten el potencial del territori per generar activitats econòmiques alternatives i preservar el paisatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.