Infraestructures

L'alcalde de Tortosa critica el retard «incomprensible» de les obres del pont del tren i dels murs

Ferran Bel acusa el govern de l'Estat de «falta d'interès polític» en el projecte

El projecte de recuperació de l'antic pont del ferrocarril de Tortosa, que va ser presentat públicament el novembre del 2008, inclou la construcció dels accessos amb rampes i escales de fusta a la nova passarel·la, des dels dos marges del riu. A més, també preveu l'ampliació del passeig de Ribera i dels murs de protecció; la renovació de les baranes, i la millora del bosc de ribera, així com la il·luminació del pont del tren, que donarà continuïtat a la via verda del Baix Ebre. La previsió inicial de Costes era començar les obres en els primers mesos del 2009, però la subdelegada del govern de l'Estat a Tarragona va donar al desembre una altra data. Segons Teresa Pallarès, el projecte –que té un pressupost de 5,7 milions d'euros– havia tingut problemes «tècnics i pressupostaris», i les obres havien de començar el primer semestre del 2010.

Amb tot, Bel va exculpar ahir la subdelegada Pallarès d'una situació «absolutament incomprensible». L'alcalde va recordar que el projecte ha aparegut en tres pressupostos generals de l'Estat (el 2008, el 2009 i el 2010), però que ara el govern no té previst subhastar les obres abans del juny. De fet, superades algunes modificacions, el projecte va ser aprovat definitivament per l'Ajuntament el 3 de gener del 2009. En aquest sentit, Bel va calcular que, per molt que l'Estat accelerés l'adjudicació de les obres, els treballs no podrien començar abans de la tardor. «En realitat, res no impedeix que ja s'hagi fet la licitació», va remarcar l'alcalde tortosí. «El tema està totalment encallat, tot i que he fet gestions directes amb el Ministeri de Medi Ambient», va afegir-hi. «A més, ens han assegurat que el projecte de Tortosa no està inclòs en la retallada pressupostària que ha fet el govern de l'Estat; perquè si s'hagués inclòs, ja ens hauríem encadenat al Ministeri», va ironitzar. L'alcalde va recordar que l'última obra que l'Estat ha fet a Tortosa va ser el passeig de Ribera, encara en temps del PP. A banda, Bel va qualificar de «ridícul» que algú puga pensar que l'Estat castiga l'Ajuntament tortosí pel seu color polític: «No estarien castigant CiU, sinó Tortosa.»

Problemes per a la reforma de l'estació

G.M.

L'alcalde de Tortosa va explicar ahir que ha convocat una altra reunió de la comissió de seguiment entre l'Ajuntament i Adif, sobre l'alliberament dels terrenys de Renfe i les obres de l'estació. Ferran Bel va detallar que ara el projecte té un altre problema, ja que Adif ha comunicat que les andanes de l'estació no són prou llargues perquè càpiguen dos dels nous combois que vol implantar Renfe. Les andanes no es poden ampliar cap al sud perquè el corredor ferroviari s'estreteix a Sant Llàtzer, i caldrà fer-ho un pèl cap al nord. El problema és que això afectarà l'amplada de la nova vialitat que resultarà de l'obertura del carrer Cervantes amb Ronda Docs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet