Urbanisme

Adif adjudica les obres per desmantellar les vies en desús al centre de Tortosa

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) va anunciar ahir, durant la comissió de seguiment sobre l'alliberament dels terrenys de Renfe i les obres de l'estació de Tortosa, que ja ha adjudicat els treballs per desmantellar les vies i les catenàries en desús. En acabar la reunió, l'alcalde de Tortosa va explicar que Adif ha decidit dividir el projecte en dues fases, amb l'objectiu d'agilitar les obres. Així, Ferran Bel va remarcar que l'inici dels primers treballs és «imminent», segons li van assegurar els responsables d'Adif, i consistiran en la retirada de les catenàries, les línies elèctriques i les vies que van quedar en desús al centre de Tortosa fa més de deu anys, després de l'entrada en funcionament del corredor del Mediterrani. En una segona fase, es faran les obres de reforma de l'edifici i de millora de les andanes, ja que Tortosa passarà a tenir una estació terminal.

Ara es retiraran les vies en tot el tram comprès entre l'estació de Tortosa i el barri de Ferreries, incloses les vies de l'antic pont del ferrocarril. La primera conseqüència del desmantellament dels serveis ferroviaris en desús serà que Adif podrà iniciar el procés de desafectació dels terrenys, i això permetrà que l'Ajuntament puga posar en marxa l'expropiació amistosa. A més, la retirada de la catenària serà el pas previ per enderrocar els antics magatzems de l'estació. El febrer passat, Bel va explicar que l'Ajuntament havia demanat permís a Adif per enderrocar els antics magatzems de Renfe, un cop va marxar del recinte de l'estació l'empresa de materials de la construcció que utilitzava un dels hangars. Però Adif va contestar que l'enderrocament dels hangars havia de fer-se a càrrec d'una empresa especialitzada, ja que abans també calia desmantellar les vies i les catenàries que entraven dins dels edificis.

Conveni «desbloquejat»

GUSTAU MORENO

L'alcalde de Tortosa va donar ahir per desbloquejat el conveni per urbanitzar els terrenys de Renfe i reformar l'estació de Tortosa. Als terrenys, l'Ajuntament hi preveu una important actuació urbanística i residencial, així com la construcció d'un pàrquing subterrani amb un miler de places. La previsió era que les obres es farien durant el 2009, i que només la retirada de les vies i l'adequació dels serveis ferroviaris duraria entre sis mesos i un any. Però amb els canvis en el projecte, Adif assegura que els terrenys estaran nets abans del febrer. Segons Bel, també caldrà refer el projecte de la reforma de l'estació, però el desmantellament previ dels serveis ferroviaris facilitarà la feina a la direcció general de Costes, que ha de retirar la part del pont del tren que travessa l'avinguda de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU