S'accepten totes les obres dels ajuntaments gironins del pla de Zapatero i 110 ja han començat

S'executaran 648 projectes arreu de la demarcació

El Ministeri d'Administracions Públiques ha donat el vistiplau a tots els projectes que havien presentat els ajuntaments gironins, ja que havien complert els requisits mínims fixats pel ministeri. Un cop autoritzats, els ajuntaments ja poden adjudicar les obres. Un cop fet aquest pas, ho han de notificar a l'Estat, que abona el 70% del cost de les obres. El 30% restant es dóna un cop s'hagin acabat els treballs.

Fins ara, i segons explicava la Subdelegació de l'Estat a Girona, s'ha abonat ja l'import de 110 actuacions a les comarques gironines, de les 648 que es van aprovar, un 17% de tots els projectes, que ja han començat o estan a punt de fer-ho. Això és una xifra considerable si es té en compte que el termini per presentar propostes es va acabar a final de gener, si bé els ajuntaments tenen fins a final d'any com a termini per tenir els treballs acabats. Molts dels que ja s'han abonat són projectes petits, però també n'hi ha d'importants, com ara el pavelló poliesportiu de Cassà de la Selva, el centre d'arts escèniques de Banyoles i l'edifici dels serveis de dinamització econòmica i social del barri vell d'Olot.

El tràmit d'urgència

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, ha tirat endavant una iniciativa per demanar l'ampliació del tràmit d'urgència per a la contractació d'obra pública durant la crisi econòmica. Sol·licita al govern de l'Estat que decreti l'extensió de la tramitació d'urgència, prevista expressament per al fons estatal d'inversió local, a tots els expedients de contractació d'obres amb l'objectiu de reactivar l'economia i l'ocupació. La moció arribarà a tots els municipis a través de l'Associació Catalana de Municipis.

Caldes d'Estrac, fora

Caldes d'Estrac s'ha convertit en l'únic municipi català al qual s'ha tombat un projecte. En concret, la construcció d'una passera sobre la riera del Gorg que connectés La Isla amb la carretera de Sant Vicenç. El motiu: el permís de l'ACA va arribar el mateix dia que es tancava el termini.

Pintura als cartells de Girona

Molts dels cartells que s'han posat a Girona als punts on s'han d'executar obres del pla de Zapatero han estat empastifats amb pintura, un fet que també s'ha produït en els cartells que anuncien les obres del TAV a la ciutat. Els cartells van ser motiu de polèmica per la seva mida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.