El CAT podria subministrar aigua al polígon industrial Catalunya Sud de manera immediata

Una canonada de 500 mil·límetres de diàmetre arriba fins al dipòsit de l'Aldea

«Hi ha hagut un malentès pel que fa al subministrament d'aigua al polígon Catalunya Sud», ha explicat el president del CAT, Daniel Pi, en resposta a les crítiques dels sindicats que en la manifestació contra el tancament de la planta de Lear a Roquetes dissabte passat van denunciar: «Tenim un polígon a l'Ebre que no té aigua ni llum.» Pi assegura que si una empresa s'instal·lés al Catalunya Sud, el CAT estaria en condicions de subministrar-li aigua abundantment, ja que des del 2002 hi ha una canonada de 500 mil·límetres de diàmetre que arriba fins al polígon i que està connectada al dipòsit de l'Aldea.

Aquesta canonada té capacitat per transportar 150 litres per segon o, el que és el mateix, 6 hectòmetres cúbics anuals. «Es podrien cedir cabals excedents del CAT entre els mesos de setembre i juny», ha assenyalat el president del CAT, que també ha detallat que aquesta canonada es va construir per la seua proximitat a la canonada principal i per si algun dia era necessari subministrar el polígon Catalunya Sud o altres localitats de les Terres de l'Ebre. «Si demà tinguéssim la sort que una indústria optés per instal·lar-se al Catalunya Sud, l'aigua no seria un problema», ha manifestat el president del CAT.

Amb tot, Pi reconeix que l'aigua del CAT està subjecta a un cànon de derivació, pel fet de traslladar-la d'una conca a una altra i que no tindria sentit fer pagar un cànon, que encareix el cost de l'aigua, a la vora de l'Ebre. «Podria ser una solució transitòria fins que el polígon dispose de recursos d'aigua propis», ha manifestat Pi. En aquest sentit, l'Agència Catalana de l'Aigua preveu la construcció d'un pou al marge esquerre de l'Ebre per subministrar l'aigua necessària a les indústries que s'instal·len al Catalunya Sud.

Es construirà una subestació elèctrica

El subministrament d'aigua, però, no és l'única de les mancances que té el Catalunya Sud. En el cas que el CAT aportés l'aigua a través de la canonada que té fins aquest polígon, les indústries que s'hi vulguessen instal·lar tindrien dificultats per obtenir l'energia necessària. Actualment, el polígon disposa d'una línia aèria de 25kV que ve des de la subestació receptora de l'Aldea, però l'objectiu del govern es dotar el Catalunya Sud de molta més energia per permetre la instal·lació de la foneria del grup extremeny Gallardo. En aquest sentit, està prevista la construcció d'una subestació de la línia de molt alta tensió que travessa el polígon i que dotarà el polígon de 250 megawatts de potència. Ara bé, caldrà esperar fins al 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.