Tarragona i Reus compartiran a partir d'ara els cicles formatius de l'àmbit de la sanitat

El curs vinent s'estrenen tres nous cicles al Camp i l'IES Sant Salvador enceta la formació postobligatòria

«L'educació va més enllà de la capitalitat.» Així de clar i contundent va ser ahir el director dels serveis territorials d'Educació, Vicent Villena, durant la presentació de la reordenació de la formació professional a les sis comarques del Camp per al curs vinent. S'incorporen novetats i hi haurà canvis, i un dels més significatius serà l'inici de la descentralització dels estudis relacionats amb la sanitat, que ara es concentren principalment a Tarragona. A partir del setembre, doncs, el cicle formatiu d'higiene bucodental passa de fer-se al Cal·lípolis a l'IES Baix Camp, amb la intenció que, a curt termini, Tarragona tingui els cicles relacionats amb el diagnòstic (anatomia patològica, imatge per al diagnòstic i laboratori de diagnòstic clínic), mentre que a Reus s'impartiran els d'higiene bucodental i pròtesi dental, una oferta, aquesta darrera, que encara no existeix. De moment el nou cicle de grau superior que passa del Cal·lípolis a Reus es farà a l'IES Baix Camp, a l'espera que Reus acabi tenint un institut especialitzat en formació de l'àmbit de la salut, un centre que està projectat a l'entorn del Tecnoparc i de l'hospital de Reus.

Villena defensa aquests canvis i els argumenta com un pas més per «reordenar el sistema». Diu que està disposat a explicar-los «tantes vegades com faci falta», tot i que vol quedar al marge de disputes polítiques: «Aquí preval el criteri educatiu», afirma. Tot i això, ahir el regidor d'Educació de Tarragona, Joan Sanahujes, va tornar a mostrar l'oposició al trasllat d'aquests estudis.

I encara en l'àmbit de la salut hi ha més novetats. El Cal·lípolis incorpora un cicle, pioner a la demarcació, d'emergències sanitàries, i a l'IES de Sant Salvador, o Pont del Diable com s'anomenarà, estrenaran el curs vinent la reclamada educació postobligatòria. En aquest cas, un grup de l'IES Cal·lípolis de cures auxiliars d'infermeria passarà a fer-se en aquest institut del barri tarragoní. Amb vista als propers cursos, el departament vol implantar els graus superior d'audiologia protètica, ortesis i pròtesis, pròtesis dentals i radiologia.

Altres incorporacions són la implantació d'un cicle a l'IES Domènech i Montaner que s'impartirà a les instal·lacions de l'aeroport de Reus. Es tracta d'electromecànica d'automòbils, avions amb motor de pistó que ara només es pot cursar a l'aeroport del Prat. Una altra novetat és la creació d'un cicle de grau mitjà de sistemes macroinformàtics i xarxes, a l'Espluga de Francolí, que serà semipresencial.

LES NOVETATS

Nous cicles
Emergències sanitàries (IES Cal·lípolis)
Avions amb motor de pistó (IES Domènech i Montaner de Reus)
Sistemes microinformàtics i xarxes (IES Joan Amigó de l'Espluga de Francolí, semipresencial)
Canvien
Higiene bucodental (del Cal·lípolis a l'IES Baix Camp)
Cures auxiliars d'infermeria (un grup del Cal·lípolis passa a l'IES Pont del Diable)

Mil places en quatre cursos

La demanda per fer formació professional creix i s'acosta als estàndards formatius de la Unió Europea. Del curs 2006/2007 al 2010/2011, l'oferta de places ha passat de les 8.010 a les 9.030. S'incorporen cicles i grups però es treuen els que no tenen sortida laboral i d'altres es reconverteixen. Així, el cicle d'electrònica de consum passa a ser un grau mitjà d'instal·lacions de telecomunicacions que s'impartirà al Comte de Rius, al Pere Martell i al Domènech i Montaner. Al Camp de Tarragona s'imparteixen ara 81 cicles i 180 grups de primer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Reus inicia els tràmits per crear la nova funerària supramunicipal amb Salou, Vila-seca i Constantí

Reus
educació

El lleure educatiu alerta que l’ACA els limita les acampades

barcelona
SEQUERA

Girona entra en fase d’excepcionalitat i adapta algunes mesures contra la sequera

GIRONA
societat

Activen la prealerta del pla Inuncat a les conques del Siurana i el Baix Ebre

Barcelona
OLOT

L’Oncolliga dona 8.000 euros a l’Hospital d’Olot per comprar tres lliteres

OLOT
societat

Terrassa dedicarà la propera edició de la Fira Modernista a Lluís Muncunill

Terrassa
Societat

La multireincidència, en el punt de mira del pla de seguretat

Barcelona
societat

Els pescadors d’arrossegament divideixen la veda per deixar regenerar el peix

Cambrils
societat

Prop d’un milió d’euros per a 29 entitats socials de la demarcació

girona