L'IES Cal·lípolis de Tarragona perd el cicle d'higiene bucodental però en tindrà un de radioteràpia

L'institut Cal·lípolis de Tarragona perdrà el cicle formatiu de grau superior d'higiene bucodental, que es traslladarà a l'IES Baix Camp, de Reus, però es convertirà el setembre en el primer centre públic de tot Catalunya que n'impartirà un en radioteràpia. Els serveis territorials del Departament d'Educació van confirmar-ho ahir, tot manifestant la seva satisfacció pel treball que s'ha dut a terme conjuntament amb l'Ajuntament de Tarragona en els últims mesos. El nou cicle formatiu de grau superior en radioteràpia, que s'impartirà a partir del curs 2010/11, tindrà capacitat per a 30 alumnes, les mateixes que el bucodental.

El regidor d'Ensenyament de Tarragona, Joan Sanahujes, va admetre una certa frustració per la marxa del cicle i va assegurar: «No ens hem quedat amb tot el que volíem.» Tot i això, va celebrar que l'arribada del cicle de radioteràpia juntament amb un d'emergències mèdiques continuen situant Tarragona en un esglaó elevat dins l'ensenyament. Pel regidor de CiU Raül Font, la marxa del mòdul d'higiene bucodental «constata que la influència de l'Ajuntament de Tarragona en la Generalitat és nul·la i del tot escassa».

El cicle –juntament amb el d'emergències mèdiques– situarà la ciutat com a nucli d'especialització de l'oferta sanitària en diagnòstic de la imatge. D'aquesta manera, s'inicia al territori el nou model d'ordenació de l'oferta formativa de formació professional (FP) de la família sanitària, com ja s'ha fet en altres àmbits territorials de Catalunya. La formació de tècnic superior en radioteràpia tindrà una durada de 1.700 hores, 990 de teòriques al centre educatiu i 710 de pràctiques al centre de treball. Les sortides professionals són àmplies i inclouen les categories de tècnic en radioteràpia, tècnic en protecció radiològica i delegat comercial de productes sanitaris.

El curs vinent, l'oferta de cicles de formació professional creixerà un 2,98% al conjunt del Camp de Tarragona i s'oferirà un total de 9.030 places. A Tarragona ciutat, l'oferta d'FP es distribueix en nou centres educatius, dels quals quatre tenen reconeguda la ISO 900-2001 de qualitat: el Pere Martell, el Cal·lípolis, el Comte de Rius i el Vidal i Barraquer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

El Maresme torna a apostar per l’estratègia conjunta per preservar la costa

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

barcelona
societat

Reus inicia els tràmits per crear la nova funerària supramunicipal amb Salou, Vila-seca i Constantí

Reus
educació

El lleure educatiu alerta que l’ACA els limita les acampades

barcelona
SEQUERA

Girona entra en fase d’excepcionalitat i adapta mesures contra la sequera

GIRONA
societat

Activen la prealerta del pla Inuncat a les conques del Siurana i el Baix Ebre

Barcelona
OLOT

L’Oncolliga dona 8.000 euros a l’Hospital d’Olot per comprar tres lliteres

OLOT
societat

Terrassa dedicarà la propera edició de la Fira Modernista a Lluís Muncunill

Terrassa
Societat

La multireincidència, en el punt de mira del pla de seguretat

Barcelona