L'estació de Cambrils, a 13 metres de terra

On no hi ha cap mena de dubte que es construirà una estació nova és a Cambrils, ja que el Ministeri de Foment en va posar a licitació les obres al gener per 22,8 milions d'euros. La terminal tindrà un disseny avantguardista i es construirà a 13 metres d'alçada. En aquest punt, el corredor mediterrani passarà elevat sobre grans pilones per evitar-ne l'efecte de barrera, en un viaducte de 746 metres de llarg, i una amplada entre 12,6 i 28 metres segons si hi passen dues o quatre vies. L'estació tindrà dues andanes de 213,4 metres de llarg i sis d'ample, protegides per sengles marquesines. L'edifici constarà d'un vestíbul d'accés a la planta baixa, amb cafeteria i botigues, zona de venda de bitllets i serveis al viatger, despatxos i la secció de manteniment. La connexió amb les vies, que seran a dalt, es farà amb escales i dos ascensors a cada andana. Un segon edifici, més petit, inclourà cambres per al personal, serveis i instal·lacions ferroviàries.

La urbanització del voltant tindrà un vial d'accés que permetrà aturar-se a davant de l'edifici –hi haurà zona de càrrega i descàrrega i estacionament de busos i taxis– i donar el tomb sencer per sortir-ne sense haver de fer cap maniobra. L'aparcament, per a 160 vehicles, comunicarà amb l'estació per l'espai de sota del viaducte, plantejat com una gran plaça per a vianants amb aparcament de bicicletes, mobiliari urbà i parterres enjardinats.

La terminal es construirà sobre el corredor mediterrani, que passa uns quants quilòmetres a l'interior del nucli urbà de Cambrils, per la qual cosa caldrà allargar un tram nou amb rails perquè el Tramcamp continuï des de la via actual fins a l'estació nova, en un traçat que discorrerà en gran part paral·lel a la sortida per la carretera de Montbrió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.