L'oposició de Salou vol que es prioritzi enguany la construcció de la seu definitiva de l'EOI

Els grups critiquen que el fons estatal es destini, en canvi, a altres projectes

Des de la seva estrena el curs 2007/2008, l'EOI de Salou ha funcionat de manera provisional als baixos de l'Ajuntament de Salou. L'anterior govern municipal havia previst la construcció d'una seu definitiva a l'entorn del vial del Cavet, que en principi s'havia de finançar juntament amb Cambrils, tot i que finalment la ciutat veïna se'n va desmarcar.

Tant el portaveu de RDS, Pablo Otal, com el del PSC, Antoni Banyeres, van lamentar ahir duran tel ple municipal que l'executiu actual (FUPS, PP i un regidor de CDC) no hagi inclòs aquest projecte dins de les obres que es finançaran amb el FEOSL. «És imprescindible construir aquesta seu, i en no incloure-la en aquesta convocatòria és perd una oportunitat única», va assegurar Otal, que va recordar que actualment «hi ha llista d'espera» per cursar algun dels idiomes que ofereix el centre salouenc. En el mateix sentit es va expressar el portaveu socialista, que també va lamentar la «falta de consens i informació» sobre les inversions que finalment ha escollit el govern, i que inclouen al conversió de Mas de l'Escarré en centre cívic per a les urbanitzacions de llevant, i la creació d'un centre d'atenció a la infància.

L'alcalde, Pere Granados, va defensar que tot i que la construcció de la seu de l'escola és «prioritària», la direcció del centre havia comunicat al consistori que «poden continuar funcionant bé a la seu provisional durant uns anys més». Granados també va retreure a l'oposició que no aprofitessin per tirar endavant aquestes obres quan ells governaven, i els va recordar que el centre educatiu que van finançar amb la convocatòria anterior del fons podria haver inclòs també les dependències definitives de l'EOI.

Obres a Covamar

Les obres de millora a la urbanització Covamar comencen finalment a prendre forma. Després que l'actual govern va descartar executar un projecte que preveia contribucions especials, i que va ser especialment criticat pels veïns afectats, el regidor d'Urbanisme, Marc Montagut, va avançar ahir que ja s'està treballant en els tràmits de contractació de tres tipus de treballs diferents: la millora de les voreres en els punts on estiguin malmeses, la nova pavimentació del barri i l'acabament dels treballs per a la connexió del nou col·lector de pluvials que voreja l'autovia C-31b, a l'entrada de la urbanització. Segons Montagut, les obres haurien d'estar acabades abans de l'estiu.

El ple també va aprovar ahir, amb els vots a favor del govern i RDS, la moció per a la millora del finançament en els municipis turístics, que reclama més recursos per a aquest tipus de poblacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó