Seguiment desigual i amb poca incidència de la vaga de mestres al Maresme

Només onze centres educatius de la comarca, dels quals la meitat de Mataró, van decidir tancar en la jornada de vaga d'ahir, tot i que van oferir els serveis mínims. Les xifres que a la tarda donava el portaveu del sindicat majoritari de la USTEC al Maresme, José Luis Mataix, apuntaven un seguiment desigual de la convocatòria. Entre un 30% i un 40% de les escoles de primària van sumar-se a la protesta, mentre que el seguiment a secundària, com s'esperava, va ser inferior, d'entre el 25% i el 30%.

El portaveu sindical es mostrava, tot i les xifres, «satisfet» de la participació del professorat a l'aturada, tenint en compte amb el poc temps que s'havia pogut preparar la convocatòria i comptant que aquesta ja és la quarta jornada de vaga que fan en contra de la política educativa del conseller Ernest Maragall. Segons va explicar José Luis Mataix, les retallades de la plantilla anunciades per al curs vinent des del Departament d'Educació també van ajudar a posar «la por al cos» a molts dels docents que no s'hi van sumar finalment. «Volem una llei que sigui satisfactòria i no signarem per retallar condicions laborals i per un tipus d'escola que no volem», va concloure.

El Departament d'Educació xifrava ahir al migdia que el seguiment de la vaga a la comarca i al Vallès Oriental no arribava al 25%, segons la informació dels centres. (Més informació, a la plana 8)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El CCM diu que s’ha estalviat 2,11 milions d’electricitat des del 2021 pel sanejament d’aigües

Mataró
ensenyament

L’exposició ‘Vedruna, 200 anys fent història’ s’inaugura a Girona

Girona
GIRONA

Talaran uns 150 arbres morts en 40 carrers de la ciutat

GIRONA
societat

L’arquebisbe dessacralitza l’Església de l’Esperit Sant tot i la resistència dels feligresos

barcelona

Premià de Mar tira endavant amb el nou model de selectiva enmig de les protestes veïnals

premià de mar
girona

Estudiants de secundària de la demarcació creen 17 cooperatives experimentals

GIRONA
urbanisme

S’enllesteixen els treballs de rehabilitació de dues antigues adoberies de Vic

vic
GIRONA

L’IAS incorpora la nova promoció de residents

GIRONA
societat

Conveni entre l’Espai LGTBI i l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia

girona