Educació

L'Ebre defensa que Amposta siga la seu de l'INEFC per reequilibri territorial

La Cambra de Comerç i diverses institucions donen suport a l'única candidatura ebrenca

La Cambra de Comerç de Tortosa i les principals organitzacions empresarials del territori –l'AECE i Pimec Montsià– han pres partit i ahir van manifestar per boca del president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora, el seu total suport a la candidatura d'Amposta com a seu dels estudis universitaris d'INEFC al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, uns estudis que potenciaran sobretot els esports nàutics i el piragüisme. «La situació geogràfica d'Amposta per oferir aquests estudis és immillorable», va afirmar Mora, que va assenyalar que el riu i la proximitat de la badia dels Alfacs i la platja d'Eucaliptus fan de la capital del Montsià la millor aspirant de les quatre que mantenen la candidatura –Cambrils, Salou, i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant–. Però més enllà de les raons tècniques –Amposta ja disposa d'importants infraestructures esportives que minimitzarien la inversió necessària–, Mora va apel·lar a criteris de «reequilibri territorial». «Les Terres de l'Ebre hem sigut solidàries amb moltes coses: el minitransvasament a Tarragona, les nuclears, els parcs eòlics. Ara fóra bo que aquesta solidaritat ens retornés», va argumentar.

Reunió amb Montilla

«Des del punt de vista tècnic i objectiu, la nostra candidatura és la més ben situada», va afirmar per la seua banda l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, que va assenyalar que preparen per dimarts vinent un acte institucional de suport al projecte d'Amposta. Ja han confirmat la seva presència el delegat del govern, els quatre presidents comarcals i els alcaldes dels principals municipis ebrencs. A més, també han demanat una reunió urgent amb el president de la Generalitat, José Montilla, per plantejar-li la qüestió abans que el 12 de juliol el consell rector de l'INEFC prenga una decisió.

L'Ametlla hi renuncia

En la reunió d'ahir a la Cambra de Comerç també hi va participar l'alcalde de l'Ametlla, Andreu Martí, que també havia presentat candidatura i que hi ha renunciat a favor d'Amposta, i el director del campus de les Terres de l'Ebre de la URV, Azael Fabregat, que va remarcar les importants relacions que es podrien establir entre els estudis universitaris existents i els d'INEFC.

Deu milions d'inversió

Els rumors indiquen que serà Cambrils qui es quedarà la seu d'INEFC, perquè és el poble del vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira. No obstant això, Carod va assegurar a una delegació d'Amposta que la decisió seria tècnica i en això els ampostins també juguen la carta de la inversió: el seu projecte només requerix 10 milions per a l'edifici docent que el consistori es compromet a avançar, mentre que el de Cambrils és de 32 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.