Societat

amposta

Malestar territorial per la seu de l'INEFC

La decisió de repartir entre Amposta i Cambrils els estudis no agrada a la Cambra de Comerç de Tortosa

La Cambra de Comerç de Tortosa ha manifestat el seu descontentament per la “decisió salomònica” de repartir entre Amposta i Cambrils els estudis universitaris de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC). Així l'ens cameral, que ja va donar ple suport a la candidatura d'Amposta per una qüestió de “reequilibri territorial”, va aprovar en l'última junta del comitè executiu celebrada dilluns un manifest en el qual “lamenta” i qüestiona aquesta decisió. Entre els arguments del manifest, la Cambra assegura que l'opció d'Amposta era la més assenyada per criteris “d'eficiència econòmica”, ja que només requeria una inversió de 10 milions d'euros contra els 32 del projecte de Cambrils. A més, l'òrgan cameral també creu que el fet que totes dues ciutats estiguen separades per 70 quilòmetres serà “un inconvenient” tant per als estudiants com per als professors a l'hora de triar la seu de l'INEFC on volen estudiar o treballar. Per tot això, la Cambra fa palès el seu “descontentament, insatisfacció i desconfiança” envers les administracions –en relació amb la secretaria general d'Esports– que han pres aquesta decisió.

L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, va afirmar ahir que comprèn i compartix els arguments de la Cambra de Comerç. “Com a ciutadà estic desil·lusionat”, va dir Ferré, recordant que diverses entitats esportives d'Amposta han manifestat també el seu malestar. Ara bé, el consistori continua treballant en la redacció del conveni que ha de subscriure amb l'INEFC. “Crec que acabarà sent satisfactori”, va assenyalar Ferré, tot avançant que a Amposta es podrà fer recerca en esports i salut i mestratges d'alt rendiment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Taula Eix Pere IV: deu anys de lluita urbanística i social

Barcelona
MEDI AMBIENT

L’escola Marià Cubí de Malgrat, referent d’innovació energètica

Malgrat de Mar
cadaqués

El nou contracte de deixalles es comença a aplicar, si bé serà lent

cadaqués
SOCIETAT

Mataró homenatja Joaquim Arenas, impulsor de la immersió lingüística

Mataró
ADMINISTRACIONS

Judith Ibáñez serà distingida amb la medalla d’or de Cornellà

Cornellà DE LLOBREGAT
ADMINISTRACIONS

La seu de la Diputació a les Terres de l’Ebre, a ple rendiment

Tortosa
societat

La Copa Amèrica ja té el seu propi Pla de Mobilitat

Barcelona
JUDICIAL

Pla de mobilitat a la Barceloneta per la copa Amèrica de vela

Girona
INFRAESTRUCTURES

Afectacions a la mobilitat a l’entorn de la Plaça Espanya per les obres a l’L8

Barcelona