La URV enceta el nou curs amb més de la meitat dels estudis adaptats al pla de Bolonya

Prop de 3.000 alumnes estudiaran per primera vegada a la Universitat Rovira i Virgili

Aquest és el curs en què a la URV comencen a funcionar el gruix de titulacions adaptades al pla de Bolonya. Més concretament 25, que se sumen a les dues que ja es van iniciar l'any passat. D'aquesta manera, el 60% dels 45 ensenyaments ja són graus, a l'expectativa que el curs vinent es completi l'adaptació dels restants i es doni per implantat el pla.

A excepció del campus de l'Ebre, que començarà les classes avui, la resta van començar a funcionar ahir, encara que només fos per fer la sessió de benvinguda als estudiants de primer. Al campus Catalunya, per exemple, els havien citat a l'aula magna, on van explicar-los el funcionament de les facultats i de la universitat i on van anunciar-los que just en acabar la xerrada haurien de realitzar una prova de nivell que comprovés el seu coneixement de l'anglès, indispensable per obtenir la titulació. És un dels nous requisits que estableix el pla de Bolonya, del qual els nous alumnes ja estaven informats: «D'informació no ens en falta perquè a l'institut ens van explicar com funcionaria», explicava Arnau Clua, de Flix, en sortir de la sessió. Montse Solé, que començarà relacions laborals, detallava que s'havia informat a través del Sindicat d'Estudiants i també en la jornada de portes obertes de la universitat: «Cadascú explica la seva versió i jo em quedo amb un entremig», mentre valorava positivament que ara «no t'ho jugues tot a un examen».

Per Sergi Moya, de segon d'infermeria, també era el primer dia de classes, tot i que finalment van escurçar la jornada per començar-les avui. A ell ja no l'afectarà el pla de Bolonya, tot i que sí la filosofia: «Farem molta avaluació continuada.» Però tem: «Si suspens una assignatura, és complicat repetir-la l'any següent perquè pertanyen a plans diferents.» I ja els han avançat que ho hauran de resoldre a través de tutories.

Finalment, el màster per ser professor

També aquest curs és el primer que s'imparteix el màster de formació del professorat d'educació secundària i batxillerat, i formació del professorat de formació professional i idiomes, necessari per exercir com a professor de secundària i que substitueix el curs d'adaptació pedagògica. A més d'aquest, la universitat ofereix 44 màsters més, que encara no han començat les classes perquè estan en el tercer període de preinscripció per completar la selecció d'alumnes.

Examen d'anglès el primer dia

Encara no havien començat les classes i els alumnes del campus Catalunya van sotmetre's ahir a una prova de nivell d'anglès, ja que tenir uns coneixements d'anglès equivalents al tercer curs de l'Escola Oficial d'Idiomes és condició sine qua non per obtenir el títol de grau. Tot i que la majoria dels estudiants sabien que haurien de sotmetre's a un test per provar el seu nivell d'anglès, no s'esperaven que el primer dia, per a molts només introductori, ja haguessin de fer un examen. Tot i això, només és orientatiu, ja que la prova forma part del procés de tutoria: un cop s'obtinguin els resultats, el tutor de cada alumne l'informarà del nivell que té i del nivell que ha d'assolir. Des de la mateixa universitat van explicar que en el decurs dels estudis cada departament comprovarà aquest nivell de manera diferent, sigui a través de treballs que s'hauran de lliurar en anglès o a través de tests, per exemple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.